Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 16:09
Τοπικά

Βόλος: Συλλαλητήριο σήμερα και παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο από συμβασιούχους






Ραντεβού στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, απ’ όπου θα ξεκινήσει συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης, δίνουν για σήμερα οι εργαζόμενοι του δήμου, που αντιδρούν στην εκδίωξη
των συμβασιούχων από τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Από τις 11 το πρωί ξεκινά στάση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα το απόγευμα στις έξι, αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, για να ζητήσει στήριξη στον αγώνα που κάνουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Ήδη η δημοτική αρχή έχει φέρει προς έγκριση ψήφισμα για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων.

Τρίτη και Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αμαξοστασίων και ΧΥΤΑ, και την Πέμπτη έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κινδυνεύουν να αποδεκατιστούν οι Υπηρεσίες Καθαριότητας στους ΟΤΑ της Μαγνησίας, καθώς 170 άτομα θα δουν την πόρτα της εξόδου από την εργασία τους.