Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 03:29
Τοπικά

Βόλος: Ο Βόλος υποδέχθηκε τη φλόγα της ανθρωπιάς στην 14η λαμπαδηδρομία αγάπης






Την φλόγα της ανθρωπιάς, της προσφοράς στον συνάνθρωπο και της αλληλεγγύης υποδέχθηκε στις 18:45 χθες, η πόλη του Βόλου. Την φλόγα υποδέχθηκαν δεκάδες αθλητές και Βολιώτες κάθε ηλικίας που έτρεξαν στην 14η λαμπαδηδρομία αγάπης, την οποία διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» κι ο Δήμος Βόλου, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και την συνεργασία των εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου Εργαζομένων Carrefour Βόλου.

floga2
Η φλόγα έφτασε στον Βόλο το απόγευμα και παραλήφθηκε στην είσοδο της πόλης, επί της οδού Λαρίσης, από τους εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου εργαζομένων Carrefour, ενώ έφτασε στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και από εκεί οι λαμπαδηδρόμοι αθλητικών συλλόγων, φορέων εθελοντών και δημοτών της πόλης τη μετέφεραν παραλιακά έως το Νοσοκομείο του Βόλου και στη συνέχεια στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου, όπου απευθύνθηκαν χαιρετισμοί και ακολούθησε θεατρική παράσταση με μονόπρακτα της Δώρας Τσόγια και θέμα την «Ανθρωπιά», από τη θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» Ιγνάτιος Γελαγώτης «Η λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι ίσως από τις ομορφότερες που πραγματοποιούνται για να διαδοθεί ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας. Εδώ και 14 χρόνια, κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο η φλόγα της αγάπης διατρέχει όλη την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης. Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο ζήτημα της προσφοράς στον συνάνθρωπο και αυτό κάνει και η 14η λαμπαδηδρομία. Μέσα από τέτοιες συντονισμένες προσπάθειες μπορούμε να προσεγγίσουμε τον επιθυμητό στόχο που δεν είναι άλλος από το εθελοντικό και τακτικό προσφερόμενο αίμα . Θα τα καταφέρουμε ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.»

Ο σύλλογος Αιμοδοτών έχει 4.000 μέλη, εκ των οποίων τα 2.000 είναι ενεργά , αφού τα υπόλοιπα λόγω ηλικίας ή λόγω ασθενειών δεν μπορούν να δώσουν αίμα

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ