Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 04:11
Τοπικά

Βόλος: «Νόμιμη άμυνα κατά της τοκογλυφίας οι πλειστηριασμοί»






Ως νόμιμη άμυνα κατά της τοκογλυφίας των τραπεζών χαρακτήρισε την ενέργεια των πολιτών να εμποδίσουν τη διαδικασία πλειστηριασμών, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Αναστάσιος Κώνστας, μιλώντας σε εκδήλωση των Πολιτών της Μαγνησίας Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις.

Ο κ. Κώνστας χαρακτήρισε επίσης, μάστιγα το θέμα των πλειστηριασμών και το στάδιο που ακολουθεί για την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας,ενώ τόνισε ότι οι τράπεζες έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση, δεδομένου ότι ο ελληνικός λαός τις έχει ανακεφαλαιοποιήσει 3-4 φορές με δικά του χρήματα, αλλά πληρώνει ακόμη γι’ αυτό, καθώς τα χρήματα που θεωρητικά δόθηκαν για τις ανάγκες των ανακεφαλαιοποιήσεων, βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων.
«Αφού, δυστυχώς, η Δικαιοσύνη δεν προστατεύει τον πολίτη και το θέμα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη είναι τόσο ακριβό που πλέον είναι μόνο για πλούσιους, η μόνη λύση πια είναι οι ίδιοι οι πολίτες να κάνουν κάτι για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, έστω για να καταλάβουν οι κυβερνώντες, που είναι απλοί υπάλληλοι γιατί δεν έχουν περιθώριο ελιγμών ή χάραξης πολιτικής», υπογράμμισε ο ομιλητής και πρόσθεσε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα, ως άμυνα υπέρ τρίτου, να σταματούν τους πλειστηριασμούς.

Πολίτες εμπόδισαν και σήμερα να γίνουν πλειστηριασμοί

Δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων καθώς και μέλη των «Πολιτών Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και στις Κατασχέσεις», συγκεντρώθηκαν χθες από τις 3:30 το απόγευμα στην πόρτα του Ειρηνοδικείου Βόλου, εμποδίζοντας τη διαδικασία των πλειστηριασμών που γίνονται κάθε Τετάρτη.

Εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι βγαίνουν περιουσίες συμπολιτών στο σφυρί από τις τράπεζες και κατήγγειλλαν ότι η όλη διαδικασία στα δικαστήρια γίνεται εν κρυπτώ καθώς δεν αναρτάται πινάκιο με τις υποθέσεις.

Παρόντες έξω από τα Δικαστήρια ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστ. Μπασδάνης, της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών καφετεριών, μπαρ και εστίασης Γιάννης Γρηγορίου, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της ΛΑΕ Κώστας Δελημήτρος, εκ μέρους της «Πλεύσης Ελευθερίας» Γιάννης Κάιρας και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας.