Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 04:50
Τοπικά

Βόλος: «κράξιμο» στην υποδοχή Φίλη σε συνέδριο






Με πανό κι αποδοκιμασίες από εκπαιδευτικούς, αλλά και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευιτκής Αριστεράς, έγινε δεκτός χθες στο Βόλο ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, που παρευρέθηκε στις εργασίες του συνεδρίου με θέμα «Η εκπαίδευση νεαρών παραβατών: Εμπειρίες προβλήματα και προοπτικές». Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στις εργασίες του συνεδρίου, έκανε λόγο για ένα θέμα, που έχει μεγάλη εκπαιδευτική και κοινωνική σημασία, κι όπως είπε «αφορά τα αθέατα παιδιά που έχουν στερηθεί την ελευθερία για συγκεκριμένα αδικήματα, αλλά έχουν όλα τα άλλα δικαιώματα που πρέπει να ασκούν μεταξύ αυτών, το δικαίωμα στη μόρφωση που θα τα βοηθήσει όταν βγουν από τη φυλακή να ακολουθήσουν ένα δρόμο υπέρ των ουσιαστικών συμφερόντων για τη ζωή τους».

ΦΙΛΗΣ
Ο Υπουργός βρέθηκε από το πρωί στο Βόλο όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις φυλακές Κασσαβέτειας, τις φυλακές νέων και το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων. «Οι καθηγητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, δίνουν το καλύτερο εαυτό τους και η Πολιτεία είναι στο πλευρό τους και ότι μας ζητήθηκε έχει ικανοποιηθεί όπως ζητήματα για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα στις φυλακές, τα οποία θα ικανοποιήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν και σε άλλες φυλακές ανηλίκων σχολεία – λυκειακές τάξεις, απάντησε, ότι υπάρχει πρόγραμμα κι όλα αυτά όπως ανέφερε «τα εντάσσουμε σε ένα πρόγραμμα εθνικής διαλόγου για την παιδεία. Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις ακόμη κι οι διαμαρτυρίες που ακούμε είναι στοιχείο διαλόγου».
Κατά την άφιξη του Υπουργού στο χώρο του συνεδρίου, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, τον περίμεναν καθηγητές – μέλη της ΕΛΜΕ και μέλη αριστερών συλλογικοτήτων που φώναξαν διάφορα συνθήματα. Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες, ο κ. Φίλης απάντησε «για το μνημόνιο, τις συμφωνίες κι όλα αυτά που ακούγονται, αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί με τις εκλογές σε πρώτο επίπεδο και κάθε μέρα κρίνονται πως θα εφαρμοστούν υπέρ των πολλών κι όχι υπέρ των λίγων», ενώ για το ασφαλιστικό, τόνισε ότι θα γίνει συζήτηση την Τρίτη στη Βουλή κι ότι δεν υπάρχουν διαρροές.
Να σημειωθεί ότι μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, μπήκαν στην αίθουσα όπου διεξάγονταν οι εργασίες του συνεδρίου και κράτησαν για κάποια ώρα πανό στο οποίο αναγράφονταν «Ο διάλογος αυτός δε θα περάσει. Τα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ θα μείνουν στα χαρτιά!».