Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:23
Τοπικά

Βόλος: Καταστροφική ιδέα η επιβολή «ειδικού τέλους διανυκτέρευσης» λένε οι ξενοδόχοι






Έντονα αντιδρούν οι ξενοδόχοι στην προοπτική επιβολής «ειδικού τέλος διανυκτέρευσης», που σύμφωνα με ενδείξεις σχεδιάζει να επιβάλλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Επισημαίνει ότι ήδη η κυβέρνηση έχει επιβαρύνει τους επιχειρηματίες του τουρισμού με το διπλασιασμό των συντελεστών ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, την υπερφορολόγηση κ.α. «Και μόνο η εκδήλωση μιας τέτοιας σκέψης θεωρείται επικίνδυνη» τονίζουν».

Αναφέρουν ότι σε όποιες χώρες έχει επιβληθεί το «ειδικό τέλος διανυκτέρευσης» έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και χρησιμοποιείται για την διαφήμιση των περιοχών και την βελτίωση των υποδομών.

«Οι ξενοδόχοι έχουν ήδη συμπιέσει τις τιμές των δωματίων τους στο έπακρο προκειμένου να ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, απορροφώντας το 13% του ΦΠΑ. Και όλα αυτά με μοναδικό γνώμονα την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Ένα «ειδικό τέλος διανυκτέρευσης», μια τέτοια επιβάρυνση στις επιχειρήσεις ή στους πελάτες μας, μόνο ανταγωνιστική δεν καθιστά τη χώρα μας.

Ενώ οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, από πλευράς ανταγωνιστικότητας, φορολογίας και υποχρεώσεων, κυριολεκτικά «πυροβολούνται», υπάρχει μία παντελώς ανεξέλεγκτη και ανθούσα παρα-αγορά καταλυμάτων ιδιωτών που τελεί υπό φορολογικό και λειτουργικό «απυρόβλητο».  Αντί, επομένως, να αναζητηθούν οι διαφυγόντες φόροι από τις τουλάχιστον 12 εκατ. διανυκτερεύσεις σε τέτοιου είδους «καταλύματα», στην ουσία, κάποιοι προτείνουν την περαιτέρω ενίσχυσή τους, δικαιώνοντας και ενθαρρύνοντας αυτό το όργιο αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να μην καταστρέψει τον τελευταίο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός, να μπορέσει να σταθεί στο ανάστημα της και να πατάξει επιτελους τα παράνομα καταλύματα. Και δεδομένου ότι κάνει πολύ λίγα πράγματα για τους επιχειρηματίες, να μας αφήσει να κάνουμε τη δουλειά μας. Φτάνει πια!»