Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 14:54
Τοπικά

Βόλος: Ανάκληση των δύο απολύσεων ζήτησαν οι μεταλλεργάτες






Δυναμική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ πραγματοποίησαν χθες εργάτες του εργοστασίου, μεταλλεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι, καθώς και συνδικαλιστές και εκπρόσωποι διοικήσεων σωματείων, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει το συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και το σωματείο της ΒΕΜΕΚΕΠ, με αίτημα να παρθούν πίσω οι δύο απολύσεις εργαζομένων που έγιναν με τη μία να αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη.

Από το συνδικάτο Μετάλλου αναρτήθηκε πανό στον μαντρότοιχο του εργοστασίου όπου αναγραφόταν: «Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και η συνδικαλιστική δίωξη». Σημαντική ήταν η συμμετοχή στη στάση μεταλλεργατών από άλλους χώρους, ενώ στη συγκέντρωση πήραν μέρος και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας Κων. Στεργίου τόνισε ότι «δίνουμε την πρώτη αγωνιστική απάντηση για να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ και πρόσθεσε ότι χωρίς την αγωνιστική δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, οι εργοδότες θα αλωνίζουν γιατί μαζί τους έχουν και την κυβέρνηση και το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο που τους έχει δοθεί. Ηρθε η στιγμή οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν το πιο ισχυρό όπλο τους, που είναι η ταξική αλληλεγγύη, ένας για όλους και όλοι για έναν».

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ Δημ. Ντελάκος που τόνισε ότι «αγωνιζόμαστε και για το λόγο αυτό κηρύξαμε αυτή την κινητοποίηση για να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις που έκανε η εταιρεία και φυσικά η δίωξη της συναδέλφισσας που είναι αντιπρόσωπός μας στο ΕΚΒ και την ΠΟΕΜ».

Στην συγκέντρωση μίλησε και η απολυθείσα Χρυσ. Τασολάμπρου ταμίας του συνδικάτου Μετάλλου που τόνισε πως «στόχος των εργοδοτών είναι να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα, με το δρόμο που τους ανοίγει η Κυβέρνηση και οι νόμοι που αυτή ψηφίζει. Σκοπός τους η διατήρηση των κερδών κάτι που υλοποιείται και από την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ είτε με τους εκβιασμούς για μείωση των μισθών, είτε με την εκ περιτροπής εργασία, τις συμβάσεις με μπλοκάκι, τις απολύσεις».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε νωρίτερα με την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ.

Τέλος σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Εύη Καρυδάκη μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας που ζήτησε να παρθούν πίσω οι απολύσεις και η συνδικαλιστική δίωξη.