Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 20:54
Τοπικά

Βόλος: Κάλεσμα συμμετοχής σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση






Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία θα συμμετάσχουν συνταξιούχοι απ’ όλη την Θεσσαλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη  9 Μαρτίου, στην Λάρισα, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Με αφορμή την κινητοποίηση αυτή, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας έδωσαν συνέντευξη τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση. Για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων δε, θα αναχωρήσουν λεωφορεία, στις 9 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο Βόλου.

«Οι συνταξιούχοι ζητούν να αποσυρθεί τώρα η αντιασφαλιστική, αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης, αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και υγείας – περίθαλψης, να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία» τόνισαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων, προσθέτοντας πως μεταξύ των αιτημάτων τους είναι ακόμη, να καταργηθούν οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι, να αποκατασταθούν οι περικοπές στις συντάξεις, τα δώρα και τα επιδόματα ανεργίας και να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ρούσσας, ανέφερε – μεταξύ άλλων – πως δεν πρέπει να περάσει η αξιολόγηση, καθώς θα είναι η ταφόπλακα για συνταξιούχους και εργαζόμενους, αφού θα καταστρέψει όσα έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα, στο βωμό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, κ. Θανάσης Κοντονίνας, από την πλευρά του, εξέφρασε την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στην κοινωνική ασφάλιση και τόνισε οι απόμαχοι της δουλειάς πλήρωσαν διπλάσια και τριπλάσια τις συντάξεις τους, στη στιγμή που οι κυβερνώντες κατασπατάλησαν τα αποθεματικά των ταμείων.

Ο κ. Θανάσης Μούτος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΑΓΕΤ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις ότι έφτασαν σε τέτοιο σημείο την κοινωνική ασφάλιση για να στραφούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στην ιδιωτική. Τέλος, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΣΑ, κ. Βλάσης Τσιμπανογιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δίνει κίνητρα στους μικρούς επαγγελματίες και τους νέους για να ανοίξουν μια δουλειά, αλλά και σε μικρές επενδύσεις, ώστε να αναστηθεί η επιχειρηματικότητα.