Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:36
Τοπικά

Βόλος: Κάλεσμα ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ για συμμετοχή στην απεργία






Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου απηύθυναν σήμερα εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της ΑΔΕΔΥ και της ΟΕΒΕΜ. Κάλεσαν δε και όσα σωματεία ή συλλόγους έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν, να το πράξουν έστω και την τελευταία στιγμή, γιατί δεν υπάρχει κανείς που να μην πλήττεται από το 4ο Μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ, Θαν. Παπαδημόπουλος, κάλεσε όλους να δώσουν το παρόν στην πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη στις 10 π.μ. και να συμμετέχουν στη γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. “Δυστυχώς το μνημόνιο αυτό έρχεται μετά από μια αποτυχημένη πολύμηνη διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό δίνοντας πολλές υποσχέσεις. Δεν νομιμοποιείται να περάσει αυτά τα μέτρα που έχουν να κάνουν με εξαθλίωση εργατικής τάξης και των ανέργων. Καταργούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, κόβουν τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ, μειώνουν τις συντάξεις, τους μισθούς, τα επιδόματα του ΟΑΕΔ. Η κυβέρνση συνεχώς ψεύδεται ασύστολα και εξαπατά ελληνικό λαό για να είναι γατζωμένοι στις θέσεις τους. Δεν τους νοιάζει τι θα πάθει ο ελληνικός λαός. Να γίνει κατανοητό ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους όλοι”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, Κων/νος Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι όλοι βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση ενώ το δημόσιο απορρυθμίζεται. Οι συντάξεις τόνισε έχουν γίνει βοηθήματα και οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τα νέα οργανογράμματα να διαλύουν υπηρεσίες. “Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν δάνεια δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν. Τα νέα μέτρα των τόσων δις (5,5 δις) ποιος θα τ αποπληρώσει και από ποιες τσέπες θα βγουν; Αυτό δεν πάει άλλο. Όλοι οι κλάδοι πρέπει να δώσουν στις 17 Μαΐου να δώσουν δυναμική παρουσία και στην πλατεία Ελευθερίας στις 10π.μ. να είναι όλοι εκεί”.

Ο Τρύφωνας Πλαστάρας, πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ επισήμανε ότι έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και βιοτέχνες δέχονται ένα άνανδρο χτύπημα από το μνημόνιο Τσίπρα. “Στέλνει εμάς και τα παιδιά μας σε μία κατάσταση που δύσκολα θα ξεφύγουμε. Αυτό μας κάνει να συστρατευθούμε όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, κάτω από την κοινή αναγκαιότητα να αναχαιτιστεί μνημόνιο Τσίπρα. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στην απεργία που οργανώθηκε και ανακοινώθηκε έγκαιρα. Δεν χωράει δικαιολογία για κανένα. Ευθύνες έχουν όλοι. Να κλείσουν όλοι εκείνη τη μέρα και οι καταναλωτές να μην δώσουν ούτε μισό ευρώ στην αγορά. Είναι σε βάρος μας αλλά μια πολύ μικρή θυσία μπροστά στο μεγάλο Αρμαγεδώνα που έρχεται και προσπαθεί να διαλύσει μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Η Τετάρτη είναι μια ημέρα συνευθύνης”, επισήμανε.