Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:47
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Η πείνα και η ανέχεια τον οδήγησαν στην κλοπή – Δραματική εξομολόγηση ενός διαρήκτη

«Η ζωή μου είναι μία κόλαση. Το βράδυ ψάχνω στα σκουπίδια για να βρω φαγητό».
Τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει λόγω πολύχρονης ανεργίας, επικαλέστηκε χθες ο ένας εκ των δύο διαρρηκτών που συνελήφθησαν προχθές τα ξημερώματα για δύο κλοπές οχημάτων στον Βόλο. Ο ένας δράστης, ηλικίας 38 ετών, κρίθηκε αθώος από το Δικαστήριο, καθώς δεν προέκυψε καμία συμμετοχή του στις πράξεις.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 42χρονος, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε. Εξάλλου είχε παραδεχτεί τις κλοπές παίρνοντας επάνω του όλες τις ευθύνες και είχε επιστρέψει και μέρος των κλοπιμαίων.
Προχθές τα ξημερώματα «άνοιξε» δύο αυτοκίνητα στον Βόλο και άρπαξε από το ένα Ι.Χ. δύο τσάντες που περιείχαν είδη κομμώσεων και περιποίησης μαλλιών αξίας 300 ευρώ και από το δεύτερο αυτοκίνητο, το φορτηγό, το ποσό των 160 ευρώ που βρήκε.
Ο 42χρονος απολογούμενος στο Δικαστήριο παρακαλούσε με κάθε τρόπο για επιείκεια. «Στο σπίτι μου δεν έχω ρεύμα εδώ και τέσσερα χρόνια. Τρώω στο συσσίτιο στον Αγιο Νικόλαο. Το βράδυ ψάχνω για φαγητό στα σκουπίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ομως, το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι έχει απασχολήσει και άλλες φορές, ενώ βέβαια υπήρξε και η παραδοχή των πράξεων.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του όπως κατηγορούταν. «Σας παρακαλώ αφήστε με. Δεν θα ξανασυμβεί. Στις 20 του μηνός θα πάρω το ΚΕΑ και θα πληρώσω για την ποινή. Δώστε μου μία ευκαιρία. Ψάχνω να βρω εργασία», έλεγε τότε εκείνος διακόπτοντας την πρόεδρο που ανακοίνωνε την απόφαση. Ο 42χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Τριετής αναστολή δεν του αναγνωρίστηκε για την ποινή, όμως ο 42χρονος είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση.
Με το πέρας του Δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος. Να επισημανθεί ότι στο Δικαστήριο δεν παραβρέθηκε κανένας από τους παθόντες για να εξεταστεί ως μάρτυρας και αναγνώστηκαν οι καταθέσεις. Και οι δύο συλληφθέντες δικάστηκαν χωρίς να έχουν δικηγόρο.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος καθώς από καμία από τις περιγραφές των παθόντων δεν προέκυπτε συμμετοχή του στις κλοπές, ενώ και ο ίδιος είπε στο Δικαστήριο ότι ο λόγος της σύλληψής του ήταν ότι έπινε καφέ με τον 42χρονο στον σπίτι του την ώρα της σύλληψης.






ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ