Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 08:41
Τοπικά

Βόλος: Ζωή σε συνανθρώπους του δίνει 60χρονος






Γέφυρα ζωής στήθηκε στη διάρκεια της νύχτας, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς οι συγγενείς 60χρονου, του Απόστολου Παπακωνσταντίνου, που απεβίωσε αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Η επιχείρηση αφαίρεσης των οργάνων ξεκίνησε στις 2 τα ξημερώματα σήμερα με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων γιατρών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Από τον 60χρονο καταβάλλονταν προσπάθεια να ληφθούν τα νεφρά, οι κερατοειδείς, το ήπαρ, οι πνεύμονες και η καρδιά.

Πρόκειται για την πρώτη δωρεά οργάνων που γίνεται φέτος στο Νοσοκομείο του Βόλου. Σημειώνεται ότι πέρυσι έγινε μία δωρεά και πρόπερσι δύο.
Όταν διαπιστώθηκε πως ο 60χρονος ήταν κλινικά νεκρός, η οικογένειά του πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων. Άμεσα οι γιατροί της ΜΕΘ ενημέρωσαν τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων για την κατάλληλη προετοιμασία και προκειμένου να έρθουν στον Βόλο οι ομάδες γιατρών.

Ο άτυχος 60χρονος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη Τετάρτη, ενώ βρισκόταν στην εργασία του. Άμεσα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όμως δυστυχώς η υγεία του διαρκώς επιδεινωνόταν. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη από την απώλεια. Μέχρι και την περασμένη Τετάρτη ο άνθρωπός τους ήταν γερός και δυνατός και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ο 60χρονος εργαζόταν ως υδραυλικός. Ήταν παντρεμένος και από τον γάμο του απέκτησε δύο γιους, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και δύο εγγόνια. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και ενδιαφερόταν πάντοτε για τον διπλανό του, συντρέχοντας και βοηθώντας όποιον είχε ανάγκη. Ήταν εθελοντής αιμοδότης και γενικότερα ξεχώριζε για το φιλάνθρωπο προφίλ του.

Γνωρίζοντας την επιθυμία του, η οικογένειά του αποφάσισε να του δώσει τη δυνατότητα να κάνει άλλη μία προσφορά, αυτή τη φορά όμως, με τον θάνατό του. Αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του σε άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, διότι έτσι εκείνος θα ήταν ευτυχισμένος. Ικανοποίησε με αυτή τη γενναιόδωρη στάση της, την τελευταία επιθυμία του άτυχου 60χρονου, ο οποίος θα κηδευτεί σήμερα Τρίτη, στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.