Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 04:14
Τοπικά

Βόλος: Επανάληψη διαγωνισμού ή κατασκευή με ιδίους πόρους για το γκαράζ της Φιλελλήνων






Δύο ενδεχόμενα εξετάζει ο Δήμος Βόλου όσον αφορά στην αποπεράτωση του πολυώροφου γκαράζ της οδού Φιλελλήνων, καθώς στον πρόσφατο διαγωνισμό που έγινε, δεν βρέθηκε ανάδοχος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η δημοτική Αρχή εξετάζει τα ενδεχόμενα, είτε επανάληψης του άγονου διαγωνισμού, είτε χρηματοδότησης του έργου με ίδιους πόρους. Για την αποπεράτωση του έργου εκτιμάται ότι απαιτούνται οικοδομικές εργασίες 745.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ηλεκτρολογικές εργασίες 800.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ ο παραχωρησιούχος θα πρέπει να καταβάλει ετησίως, τουλάχιστον 130.396 ευρώ και το 8% των ακαθάριστων εσόδων, πλέον του ελαχίστου, γεγονός που κάνει διστακτικούς τους επενδυτές.

Εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το Λούνα Παρκ της εμποροπανήγυρης

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τη εκμίσθωση χώρου που βρίσκεται στην περιοχή του Πανθεσσαλικού για την εγκατάσταση και λειτουργία Λούνα Παρκ την εμποροπανήγυρη έτους 2016. Ο χώρος εκμισθώνεται στη Μαρία Παναγιωτοπούλου, αντί του ποσού 42.000 €.