Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:14
Τοπικά

Ο.Ε.ΒΕ.Μ: “Παρά φύσιν βιασμός” του επιχειρείν – Δεκάδες κατασχετήρια σε επιχερήσεις

Ως ένα “παρά φύσιν βιασμό” του επιχειρείν χαρακτηρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει απο τον πάγο ένα νόμο του 2011 προκειμένου να προχωρήσει σε μαζικές κατασχέσεις απο τραπεζικούς λογαριασμούς μικρομεσαίων επαγγελματιών, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και βιοτεχνών Μαγνησίας. 
Το τηλεφωνικό κέντρο της ομοσπονδίας έχει δεχτεί τις τελευταίες ώρες καταιγισμό παραπόνων και καταγγελιών απο ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, προχωρούν ένα βήμα ακόμη παραπέρα, και εκτός από τις κατασχέσεις που κάνουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του δημοσίου, τώρα, απευθύνονται σε πελάτες ή γενικότερα συναλλασσόμενους με τους οφειλέτες και προχωρούν από εκεί, στην κατάσχεση χρηματικών ποσών, εξ΄ονόματος του κράτους.Το γεγονός αυτό βέβαια, οδηγεί σε «στραγγαλισμό» των επαγγελματιών, που με τον τρόπο αυτό, χάνουν οποιοδήποτε έσοδο στην επιχείρησή τους, με συνέπεια, να υπάρχει πλέον έντονος κίνδυνος για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, την πληρωμή τους, αλλά και γενικότερα την πληρωμή των υποχρεώσεών τους.
Οργή και αγανάκτηση έχουν  προκαλέσει  στις τάξεις των μικρομεσαίων, εν μάλιστα συζητήσεων με τους αρμόδιους φορείς, για τα περί ακατάσχετου λογαριασμού οι τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.. Η Εφορία Βόλου στέλνει εκατοντάδες εξώδικα σε πελάτες επιχειρήσεων που οφείλουν στο κράτος και τους ζητούν ότι χρήματα οφείλουν στις οφειλέτριες προς το κράτος επιχειρήσεις να καταβάλλουν απευθείας στις κατά τόπους ΔΟΥ. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν παντελώς τις στρόφιγγες της ροής χρήματος από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οδηγώντας τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο.Παράλληλα με την πράξη των εξωδίκων που μοιράζει στους πελάτες των επιχειρήσεων προβαίνει σε δυσφήμηση τους και διαπόμπευση τους ενημερώνοντάς τους για τα ποσά που οφείλουν ( και παραβιάζοντας κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων.
Νέα λουκέτα προβλέπει ότι θα έρθουν στην αγορά, εξαιτίας των προβλημάτων που θα επιφέρουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ενώ η κατάσχεση λογαριασμών για οφειλές στο Δημόσιο, θα δημιουργήσει πρόβλημα στους επαγγελματίες που δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τέλη Μπασδάνη, αίτημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, είναι η δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού, ώστε οι επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με τους προμηθευτές τους.