Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 10:48
Τοπικά

Βόλος: Εκατοντάδες κλήσεις μοίρασε η Δημοτική Αστυνομία






811 κλήσεις για παράνομη και ελεγχόμενη στάθμευση μοίρασε τον Σεπτέμβριο η Δημοτική Αστυνομία Βόλου, ωστόσο το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης παραμένει και εντείνεται ιδίως τις ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της δραστηριότητας της Δημοτικής Αστυνομίας για τον προηγούμενο μήνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ανδρέας Ζέρβας, συνολικά βεβαιώθηκαν 811 κλήσεις, εκ των οποίων οι 547 αφορούσαν σε αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα- ξυστό και 264 για παράνομη στάθμευση σε λεωφορειόδρομους, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια.

Παρά τις κλήσεις για τον περιορισμό της παραβατικότητας, οι κεντρικοί οδικοί άξονες θυμίζουν καθημερινά… ζούγκλα.

Σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, το αριστερό μέρος του οδοστρώματος έχει μετατραπεί παράνομα σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που πολλές φορές διπλοπαρκάρουν, αφήνουν κεντρικές οδικές αρτηρίες με μόλις μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος επιπλέον, οι λεωφορειολωρίδες καταργούνται στην πράξη από ασυνείδητους που σταματούν για να εξυπηρετήσουν ανάγκες τους εμποδίζοντας τη διέλευση των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

«Σαφάρι» για τραπεζοκαθίσματα

Εκτός από το κυκλοφοριακό στους δρόμους, έμφαση δόθηκε και στο… κυκλοφοριακό πρόβλημα στους πεζοδρόμους από την αυθαίρετη επέκταση τραπεζοκαθισμάτων.

Η υπηρεσία επιδόθηκε σε «σαφάρι» ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εστιάζοντας στις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων. Συνολικά έγιναν 60 αυτοψίες στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και συντάχθηκαν 24 εκθέσεις για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

Δέκα εννέα αυτοψίες έγιναν και για καταλήψεις πεζοδρομίων από περίπτερα αλλά και για περιπτώσεις με οικοδομικά υλικά.

Τέλος η Δημοτική Αστυνομία παρείχε 761 αντίγραφα κλήσεων, έδωσε 12 αντίγραφα κλήσεων, εξυπηρέτησε τηλεφωνικά 45 αιτήματα δημοτών και 5 γνήσια υπογραφής κατ’ οίκον, ενώ κατέγραψε 12 καταγγελίες στο Novoville και καταχώρησε 23 περιπτώσεις στο βιβλίο συμβάντων.