Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 06:47
Τοπικά

Βόλος: Δεν προβλέπει hot spot στο Βόλο ο νέος σχεδιασμός






Αλλάζει – απ’ ότι φαίνεται – και πάλι, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Άμυνας όσον αφορά στα σημεία όπου θα δημιουργηθούν Κέντρα Προσφύγων και ο Βόλος μένει «εκτός» πλάνων, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού, κ. Πάνου Καμμένου, οι δομές αυτές κρίνεται σκόπιμο να δημιουργηθούν κοντά στα σύνορα, δεδομένης της απροθυμίας των προσφύγων να μείνουν σε χώρους που είναι μακριά από αυτά.

«Επειδή παρατηρήσαμε ότι οι πρόσφυγες, δεν θέλουν να μείνουν, ούτε καν στο Σχιστό, το να δημιουργήσουμε αυτή τη στιγμή μία υποδομή στο Βόλο προκειμένου να πάνε κάποιοι πρόσφυγες – 400 ή 500 – και εν συνεχεία να φύγουν και να πηγαίνουν περπατώντας προς τη Βόρεια Ελλάδα, δεν είναι σκόπιμο. Αποφασίσαμε ότι τώρα, για να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη αυτή κατάσταση, θα δημιουργήσουμε τις δομές κοντά στα σύνορα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Λιμάνι ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ ο Βόλος

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καμμένος, μεταξύ των λιμανιών ανεφοδιασμού της συμμαχικής δύναμης που πρότεινε το ΝΑΤΟ είναι και αυτό, του Βόλου, μαζί με τα λιμάνια των Χανίων, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, και της Σούδας.