Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:25
Τοπικά

Βόλος: Αστική συγκοινωνία φιλική και προσβάσιμη στα ΑμΕΑ






Η δημιουργία στέρεης σχέσης εμπιστοσύνης με το επιβατικό κοινό με τη διασφάλιση ασφαλούς, φιλικής και προσβάσιμης Αστικής Συγκοινωνίας κυρίως με όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα είναι οι στόχοι και η κινητήριος δύναμη εργασιακής ανέλιξης για το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου όπως τόνισε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., Παναγιώτης Γιόλας, σε ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Σάββατο) το πρωί, στο ξενοδοχείο “Volos Palace”.

Η τ. υφυπουργός ΠΟΜΕΔΙ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στη χρήση πράσινων οχημάτων και άλλων εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ο καθηγητής του Π.Θ. και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, Νικόλαος Ηλιού, μίλησε για την χρησιμότητα της ημερίδας, λέγοντας πως ανάλογες δράσεις θα συμβάλλουν στην καθιέρωση της Δημόσιας Συγκοινωνίας ως ασφαλούς και αξιόπιστης, αναδεικνύοντας τον πολύπλευρο ρόλο των αστικών συγκοινωνιών.

Η Εκπαιδεύτρια Α΄ Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – περιφερειακού τμήματος Βόλου, νοσηλεύτρια Κυριακή Σαμίου – Χαρμάνη από την πλευρά της, έδωσε το πλαίσιο δράσης του Ε.Ε.Σ. στο οποίο υπάγεται η Υπηρεσία Αγωγής Υγείας που περιλαμβάνει σχετικά προγράμματα και στοχεύει στην πρόληψη ατυχημάτων.

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Α για Α.Ε.» οικονομολόγος, Γιώργος Βιλδιρίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στην εκπαίδευση των οδηγών όσον αφορά τη συμπεριφορά σε ΑμΕΑ που αφορά στην κατάρτιση για ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας και στην κατάρτιση για παροχή συνδρομής σε ΑμΕΑ συνδυάζοντας την ημέρα της διοργάνωσης καθώς η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.