Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:27
Τοπικά

Βόλος: Απομακρύνθηκαν τα περίπτερα της οδού Ιάσονος






Ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου η απομάκρυνση των περιπτέρων στην οδό Ιάσονος τα οποία και βρίσκονταν σε σημεία που δημιουργούσαν προβλήματα στην στην διέλευση των πεζών και ιδιαίτερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Θανάση Σταυρίδη, ολοκλήρωσε αυθημερόν τη μεταφορά του περιπτέρου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ιωλκού 60 με Ιάσονος (μπροστά από την τράπεζα Alpha) ενώ την προηγούμενη εβδομάδα απομακρύνθηκε το περίπτερο επί την συμβολή των οδών Ιάσονος με Κουταρέλια και πλέον η κυκλοφορία των πεζών στα πεζοδρόμια της οδού Ιάσονος μπορεί να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα.

Όπως άλλωστε επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σταυρίδης “με την απομάκρυνση και των δύο αυτών περιπτέρων η κίνηση των πεζών και των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο του Βόλου, βελτιώθηκε στο έπακρο ενώ κι η εικόνα της οδού Ιάσονος ομόρφυνε ακόμη περισσότερο. Η δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι τηρεί τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της για το καλό των πολιτών και της πόλης”.

Τα περίπτερα αυτά, σύμφωνα και με την σχετική απόφαση που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο, τα οποία βρίσκονται στους κεντρικούς οδικούς άξονες του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα σε τμήματα των οδών Δημητριάδος (από Φιλελλήνων έως Μπόρελ), Λαμπράκη (Μπόρελ – Σέκερη), Ιάσονος (Μπόρελ – Φιλελλήνων), Κ. Καρτάλη (Ιάσονος – Αναλήψεως) και Ελ. Βενιζέλου (Αναλήψεως – Ιάσονος) πρέπει να μεταφερθούν σε νέες θέσεις τις οποίες και θα υποδείξει η υπηρεσία μετά και από σχετική συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες τους.

Τονίζεται πως η Τεχνική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Δ/νση Δόμησης και το Τμήμα Εμπορίου, πρόκειται να προχωρήσουν στην αποξήλωση δύο ακόμη περιπτέρων ενώ τέλος πρέπει να αναφερθεί πως η μεταφορά των περιπτέρων οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην αμεσότητα ανταπόκρισης της ΔΕΔΔΗΕ και του Τεχνικού Τμήματος της, η οποία απομακρύνει τα ρολόγια των μη ενεργών περιπτέρων και στους οποίους οφείλονται ιδιαίτερα ευχαριστήρια.