Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 07:51
Τοπικά

Βόλος: Απεργία σήμερα στον Ιμάντα






Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΙΜΑΣ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για να πάρει πίσω η εταιρεία τέσσερις απολύσεις. Παράλληλα το Σωματείο δέχεται πιέσεις από τη διοίκηση να συμπεριλάβει στην τριετή επιχειρησιακή σύμβαση, για την οποία γίνεται διαπραγμάτευση, την πρόβλεψη για εκ περιτροπής εργασία, δεχόμενο απειλές ότι το εργοστάσιο θα κλείσει. Όπως ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της διοίκησης του ΕΚΒ και του Δ.Σ. του Σωματείου. Θ. Πανόπουλος η διοίκηση σήμερα κάλεσε το σωματείο και ζήτησε να φέρει στη συνέλευση αύριο Πέμπτη το θέμα της  της πρόβλεψης για εκ περιτροπής εργασία, στην επιχειρησιακή σύμβαση τριετούς διάρκειας, για την οποία γίνεται διαπραγμάτευση.

«Μας είπε ότι αν δεν θέσουμε το δίλημμα στους εργαζόμενους την Πέμπτη στη συνέλευση, τότε θα είναι η τελευταία συνέλευση, απειλώντας μας ευθέως ότι ο Ιμάντας θα κλείσει. Εμείς λέμε ότι ο Ιμάντας ανήκει στους εργάτες και όχι στα λαμόγια με τις γραβάτες. Θα αντισταθούμε», τόνισε ο κ. Πανόπουλος

Εκτός από την αυριανή απαεργία, την   Πέμπτη οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν  τρίωρη στάση εργασίας και γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τετάρτη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία της ΣΥΡΜΑ, η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων θα συναντηθεί με δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Continental,  που βρίσκονται στο Βόλο για θέματα της εταιρείας και ζήτησαν να συναντηθούν με το σωματείο.