Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:56
Τοπικά

Βόλος: Απαγορευτικές οι μετεγγραφές σε σχολεία του κέντρου της πόλης






Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησία συζητήθηκαν θέματα που αντιμετωπίζουν οι διευθυντές για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολείων. Μεταξύ των θεμάτων και οι μετεγγραφές μαθητών η κατανομή σε σχολεία των οποίων από την περασμένη Άνοιξη δεν ικανοποιεί τους γονείς.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκ. Σαβελίδης στις χθεσινές συσκέψεις συγκεκριμενοποιήθηκε ο αριθμός των τμημάτων των σχολείων, σε σχέση με τις εγγραφές και τις μετεγγραφές μαθητών, κάτι που θα βοηθήσει τους Συλλόγους Διδασκόντων να προσδιορίσουν τα κενά και τα πλεονάσματα σε εκπαιδευτικούς, ώστε την Παρασκευή να υπάρχει εικόνα ποια είναι αυτά, ώστε έγκαιρα και πριν τις 11 Σεπτεμβρίου, που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, να τοποθετηθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε σχολείο, για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα μετά τον αγιασμό.

Ο κ. Σαβελίδης επισήμανε ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα αποφασίσουν για το αν θα κάνουν δεκτές τις μετεγγραφές όμως δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν αιτήματα προς σχολεία του κέντρου που είναι κορεσμένα. Επιπλέον οι νέοι διευθυντές ενημερώθηκαν χθες για λογισμικά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία για την άρτια λειτουργία τους.

 Αναφορικά με τα κενά εκπαιδευτικών επισήμανε ότι στη Μαγνησία δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και ότι ακόμη θα γίνει προσπάθεια έως ότου χτυπήσει το κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου να έχουν ικανοποιηθεί και οι ανάγκες των Β. Σποράδων.
Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που το υπουργείο δεσμεύτηκε να κάνει δεκτά ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, αναφορικά με μαθήματα ειδικοτήτων ενώ υπενθύμισε ότι συνεχίζονται ακόμη οι εγγραφές με το νέο σύστημα e-epal, στο οποίο εγγράφονται οι μαθητές μέσω των κωδικών taxis.