Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:32
Τοπικά

Βυθιζόμενα κολονάκια στον πεζόδρομου της Αγίου Νικολάου






Βυθιζόμενα κολονάκια ετοιμάζεται να εγκαταστήσει ο Δήμος Βόλου μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, στην αρχή του πεζοδρόμου του Αγίου Νικολάου για να αποτρέπεται η παράνομη είσοδος αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Πρόκειται για αυτόματες ηλεκτροκίνητες μπάρες πεζοδρομίου που θα τοποθετηθούν στην αρχή της οδού Αγίου Νικολάου (με Δημητριάδος) για να αντικαταστήσουν την υπάρχουσα κατεστραμμένη μπάρα ελέγχου εισόδου – εξόδου οχημάτων προς την πλατεία της εκκλησίας.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 14.632 ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι απαραίτητες χωματουργικές και οικοδομικές εργασίες όπως εκσκαφές, κατασκευή φρεατίων, τελική αποκατάσταση οδού αλλά και η εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών συναρμολόγησης – εγκατάστασής τους όπως ηλεκτρολογικές συνδέσεις και δοκιμές λειτουργίας. Περιλαμβάνονται επίσης και δέκα τηλεχειριστήρια που θα διατεθούν σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, ΕΛ.ΤΑ., Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, Δήμο Βόλου και σε έναν ιδιώτη, προκειμένου να εξυπηρετείται η είσοδος οχημάτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων.

Το «πράσινο φως» άναψε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, που ενέκρινε την προμήθεια των βυθιζόμενων μπαρών οι οποίες θα διαθέτουν μόνιμη λίπανση μηχανισμού, μέγιστη διάρκεια λειτουργίας στα 10 δευτερόλεπτα, ηλεκτρικό φρένο ασφάλισης, διακόπτες ασφαλείας, κάλυμμα με φωτισμό led, χειροκίνητη βύθιση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Οι μπάρες θα μπορούν να κάνουν έως και 500 βυθίσεις την ημέρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Θανάση Σταυρίδη μέσω του νέου συστήματος θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που υφίσταται στην είσοδο του πεζοδρόμου του Αγίου Νικολάου.

Η μπάρα για να μη διέρχονται παράνομα οχήματα και μηχανάκια είχε τοποθετηθεί από το 2015. Εκτοτε ανά 20 ημέρες, καταγράφεται και κάποια βλάβη ή ζημιά που πρέπει να επιδιορθωθεί, καθώς όταν η μπάρα δεν λειτουργεί εισέρχονται στον πεζόδρομο αυτοκίνητα και μηχανάκια.

«Με τα βυθιζόμενα κολονάκια αφενός θα αποτρέπονται οι βανδαλισμοί, αφετέρου θα μπορούν ανάμεσα να κινούνται τα ποδήλατα», σημείωσε ο κ. Σταυρίδης.