Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 04:38
Τοπικά

Βούρκωσαν και οι…καρέκλες!






Επένδυσαν πολλά, σε επίπεδο εικόνας, τουλάχιστον, (γιατί από ουσία δεν…) οι παλαιοΠΑΣΟΚοι στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη που «έστησαν» την περασμένη Κυριακή στο Βόλο, για να μας ενημερώσουν για την επιστροφή του θρυλικού Κ. Καρτάλη (όχι του δρόμου….) στην πολιτική! Τι τα θέλετε, όμως; Εκεί που έβγαιναν οι λόγοι και ξεδιπλώνονταν τα αναπτυξιακά σχέδια, τους προέκυψε Καρεκλίδης! Ναι ο γενάρχης του Ομίλου Επιχειρήσεων με χρέη στο Δημόσιο 1,7 εκατομ. Ευρώ και κάτι ψιλά… με μια εμπνευσμένη, κατά τα ειωθότα, δηλαδή, εισήγηση, του….

Αφού ξεκίνησε με τη βαρυσήμαντη επισήμανση ότι απαιτείται εθνική συνεννόηση, αλλά «Εδώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας» (και πως αλλιώς να γινόταν, δηλαδή) έφτασε στην κορυφαία διαπίστωση – στη ρίζα του κακού, που λένε – υπογραμμίζοντας: «Δόθηκαν πολλά λεφτά, για έργα, αλλά σε λάθος κατεύθυνση»!!!

Όχι, θέμα διάθεσης επιταγών (ευκολίας) από εργολάβους, δεν έθεσε, δεν είναι και του χαρακτήρος του άλλωστε…

Η συζήτηση έκλεισε μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης όταν ο λαϊκός αυτός ήρωας, ο νέος Λαμπράκης – αγωνιστής της Δημοκρατίας, αποκάλυψε: «Εγώ καίγομαι για την πόλη μου…»… λένε ότι εκείνη τη στιγμή κάποιοι ευρισκόμενοι σε ντελίριο ενθουσιασμού, κινήθηκαν προς το μέρος του κρατώντας κάτι σαν…μπιτόνια, με άγνωστο περιεχόμενο, αλλά δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω…