Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:13
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια: Μάζεψαν 18,5 τόνους «πολεμοφόδια» μετά τα επεισόδια






Μετρούν τις πληγές τους κάτοικοι και καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας – Αντιδήμαρχος Αθηναίων καταγγέλει ότι αντιεξουσιαστές πετούν πέτρες στην προσπάθεια απομάκρυνσης των κάδων

Με επεισόδια σημαδεύτηκε για ακόμη μια φορά η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα Εξάρχεια θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, αφού το κέντρο της πόλης έγινε ξανά πεδίο μάχης με τους αναρχικούς να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους στη… μνήμη του Γρηγορόπουλου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Καθημερινή», περίπου 18,5 τόνους μπάζων περισυνέλεξαν το πρωί της Πέμπτης τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων: πέτρες, σπασμένα μάρμαρα, ζαρντινιέρες, πλακάκια. Επίσης, τέσσερα καμμένα αυτοκίνητα και 15 κατεστραμμένοι κάδοι απορριμάτων ήταν ανάμεσα στις ζημιές που προκλήθηκαν από τα επεισόδια.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» η κυρία Γιούλα Κουγιά που ζει στα Εξάρχεια διηγείται πως κάθε φορά που υπάρχει μια επέτειος «εμείς απομακρύνουμε τα αυτοκίνητά μας από τον δρόμο. Κλεινόμαστε στα σπίτια μας και παρακολουθούμε σαν τα ποντίκια πίσω από τις μισάνοιχτες γρίλιες. Την επόμενη μέρα, μαζεύουμε ό,τι μπορούμε για να είναι εφικτό να περάσουν τα παιδιά μας με κόκκινα μάτια από την αϋπνία και τα δακρυγόνα και να πάνε σχολείο».

Αντιδήμαρχος Αθηναίων  Αντιεξουσιαστές μας πετούν πέτρες όταν απομακρύνουμε κάδους

 Εν τω μεταξύ την εικόνα της καταστροφής στο κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια της Τετάρτης στις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο παρουσίασε με αριθμούς στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

«Έχουν καεί 6-7 αυτοκίνητα, είχαμε 15 καμμένους κάδους ενώ αρκετές είσοδοι πολυκατοικιών είναι σπασμένες» είπε ο κ. Μπρούλιας ο οποίος αποκάλυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες από τα Εξάρχεια και τις γύρω περιοχές απομακρύνθηκαν περίπου 300 κάδοι για λόγους ασφαλείας κατόπιν οδηγιών από την αστυνομία.

«Φαίνεται, όμως, ότι τους έφεραν από άλλες περιοχές π.χ. από ψηλά τη Νεάπολη ή τους Αμπελοκήπους» είπε ο κ. Μπρούλιας.

Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης των κάδων έχουν καταγραφεί περιστατικά με αντεξουσιαστές να πετούν πέτρες κατά εργαζομένων του δήμου οι οποίοι αποχώρησαν για να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

«Φέτος ήταν μεγαλύτερες οι ζημιές» είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναιών μιλώντας για παγιωμένη πρακτική της αστυνομίας να περιορίζουν τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Πηγή: protothema.gr