Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:03
Τοπικά

Βολιώτες θύματα απατεώνων οικονομικών συμβούλων






Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε χθες η Εισαγγελία Βόλου, με αφορμή τις μηνύσεις που υπέβαλαν το τελευταίο διάστημα τρείς Βολιώτες, καταγγέλλοντας ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Ένας επαγγελματίας, ένας εμπορικός αντιπρόσωπος και ένας δημοτικός υπάλληλος κατήγγειλαν ότι τον Οκτώβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017 έδωσαν σε δήθεν οικονομικούς συμβούλους συνολικό ποσό άνω των 50.000 ευρώ, με σκοπό ο ένας να λάβει δάνειο από τράπεζα της Αλβανίας και οι άλλοι δύο να βγάλουν κέρδη από την επένδυση των καταθέσεών τους.

Ωστόσο και οι τρεις τους, ούτε δάνεια είδαν και κέρδη, ούτε και τα χρήματά τους πήραν πίσω ποτέ, ενώ όπως προκύπτει από τις μηνύσεις, τα άτομα που τους προσέγγισαν και τους παρουσιάστηκαν ως οικονομικοί σύμβουλοι είναι τα ίδια, δύο ημεδαποί (ένας άντρας και μία γυναίκα), και ένας αλλοδαπός, και γι’ αυτό οι παθόντες στράφηκαν εναντίον τους νομικά, καταγγέλλοντας ότι έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό να διαπράττουν απάτες.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε σε πταισματοδίκη να λάβει καταθέσεις προκειμένου να διαλευκανθεί εάν διαπράχτηκε το αδίκημα της απάτης κατ’ επάγγελμα από κοινού, και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Στη δικογραφία της υπόθεσης θα επισυναφθούν οι δύο μηνύσεις (ο εμπορικός αντιπρόσωπος και ο δημοτικός υπάλληλος έχουν κινηθεί στη μήνυσή τους από κοινού) και ο πταισματοδίκης θα λάβει καταθέσεις από τους παθόντες αλλά και τους φερόμενους ως δράστες και κάθε αρμόδιο.

Να επισημανθεί ότι θύματα του εν λόγω κυκλώματος εκτιμάται ότι έχουν πέσει και άλλοι Βολιώτες και μάλιστα επιφανείς. Η Εισαγγελία Βόλου άρχισε την έρευνα, και οποιαδήποτε νέα μήνυση θα επισυναφθεί στην υπάρχουσα δικογραφία.