Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:18
Αθλητικά

Βαριά τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το κουτάκι μπύρας στον Ιβιτς






Πολύ βαριά τιμωρία επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για το κουτάκι μπύρας που χτύπησε στο κεφάλι τον Βλάνταν Ίβιτς και τη διακοπή του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague αποφάσισε την απώλεια του αγώνα για τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, αφαίρεση τριών βαθμών από τα πλέι-οφ για το τριφύλλι και αφαίρεση δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να δώσει μάλιστα τα δύο πρώτα παιχνίδια του την επόμενη σεζόν χωρίς κόσμο ενώ θα πληρώσει και πρόστιμο ύψους 41,500 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός έχει βέβαια το δικαίωμα της έφεσης και οι πράσινοι ελπίζουν να μειωθεί η ποινή, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την επόμενη σεζόν.

Πλέον στη βαθμολογία των πλέι-οφ, ο ΠΑΟΚ έχει περάσει στην κορυφή με 11 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 9, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 3η θέση με 5 βαθμούς και τελευταίος ο Πανιώνιος με τέσσερις.

Τα πράγματα, μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα για τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση ήττας από τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική και νίκης του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα πάρει το «κακό» εισιτήριο του Europa League κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία τουλάχιστον στις 20 Ιουνίου αφού στις 13 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στην Ευρώπη.