Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 04:08
Κόσμος

Βίντεο-σοκ από τη δολοφονία Τούρκου πραξικοπηματία της 15ης Ιουλίου!






Μπορεί να έχουν περάσει ήδη έξι μήνες από τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, ωστόσο τα «απόνερα» του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν έχουν πάψει να απασχολούν τους γείτονες, καθώς οι πληγές που άνοιξαν τότε ακόμα και στην καθημερινή τους ζωή, δεν έχουν επουλωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό και καθώς, όπως φαίνεται, είναι πολλά ακόμα τα γεγονότα εκείνης της νύχτας, που δεν έχουν έρθει στο φως, στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα, από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.

Οι εικόνες σοκάρουν, καθώς καταγράφουν την στιγμή της δολοφονίας του ταγματάρχη Φατίχ Κιλίντς, ο οποίος -σύμφωνα με το δημοσίευμα- μετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος. Πιο συγκεκριμένα, στη 2η στρατιωτική μονάδα στην επαρχία Μαλάτια, ο Κιλίντς είχε προετοιμάσει τους στρατιώτες του και τους είχε δώσει όπλα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η αστυνομία είχε ενημερωθεί για τις κινήσεις του, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή, μέσα στη στρατιωτική μονάδα, και άνδρες της ασφάλειας να τον πυροβολήσουν.

Συνάδελφος του Κιλίντς παρέλαβε το πτώμα του ταγματάρχη και το μετέφερε στο αυτοκίνητο του. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως ο θάνατος του προήλθε από εγκεφαλικά τραύματα, μετά τις σφαίρες που δέχθηκε.