Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 10:07
Τοπικά

Αχ. Μπέος : «.Ο Βόλος δεν φοβάται τίποτα. Ο,τι δικαιούται θα το πάρει..». »

KORIOPOLIS / ÊÁÔÁÈÅÓÇ ÔÏÕ Á×ÉËËÅÁ ÌÐÅÏÕ ÓÔÏ ÔÑÉÌÅËÅÓ ÅÖÅÔÅÉÏ ÊÁÊÏÕÑÃÇÌÁÔÙÍ(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)





Στον «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να τοποθετηθεί για την επικαιρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Superleague και Football League).

Για τις διακοπές του: «Εγώ δεν πηγαίνω εκεί που υπάρχει η τακτική να… σπρωχτούμε για να πέσουμε. Εγώ είμαι παλαιών αρχών, θέλω ηρεμία και στιγμές με την οικογένεια. Σήμερα βρίσκομαι στη Σκόπελο. Ο Ψινάκης αν θέλει ας πάει στη Μύκονο, ας ήταν όμως και παρών όταν χρειαζόταν. Δε θα κριτικάρω εγώ τις επιλογές του καθενός, όμως όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο έχεις και υποχρεώσεις. Φάνηκε η ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού. Που είναι τα λιμενικά σκάφη; Θα έλεγα ότι υπάρχει ένα μπ…δέλο, αλλά ένας φίλος πρόσφατα με διόρθωσε, καθώς μου είπε ότι τα μπ…δέλα έχουν και αρχές».

Για το ζήτημα με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβάζονται από τη Superleague και τον αντίστοιχό αριθμό αυτών που θα ανεβαίνουν από τη Football League: «Καλύτερο θα ήταν να πάρουνε την απόφαση με τον… καινούριο χρόνο, τον Ιανουάριο. Πολλοί έχουν την ευθύνη, μεταξύ των οποίων κι εγώ. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου. Όταν σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, βλέπει από… δίπλα κάτι ωραίο και δεν το εφαρμόζει. Στην Αγγλία πηγαίνουνε και κάνουνε τον τελικό του Σούπερ Καπ στην Κίνα. Εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε έναν τελικό Κυπέλλου. Ας τον κάνουν στη Δράμα, για παράδειγμα, και αν γίνουν επεισόδια, η ομάδα ας τιμωρηθεί με -10 βαθμούς. Αν η αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γίνεται με βάση πώς θα κάνει τηλεοπτικό συμβόλαιο ο Παναθηναϊκός ή ο Ατρόμητος, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Για τον Ηρακλή: «Εγώ είμαι σύμφωνος στο να βγει μία απόφαση ομόφωνη, όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κούγια ή του Κομπότη. Θα πρέπει αυτό που θα αποφασιστεί να έχει μία αρχή και τέλος και να διασφαλιστεί. Όχι να έρθει η όποια καινούρια κυβέρνηση και να το αλλάξει. Ομόφωνη απόφαση σημαίνει ότι επεξεργάστηκαν όλες τις πτυχές και κατέληξαν στην πιο σωστή. Όσον αφορά τον Ηρακλή, δεν ξέρω αν ακόμα δεν έχει δικαίωμα άποψης. Ποιοι τον εκπροσωπούν; Οι… σκουλαρικάκηδες; Ο Ηρακλής δεν είναι μεγάλη ομάδα, είναι ιστορική ομάδα, έχει διαφορά αυτό. Σε τέσσερα χρόνια έχει κάνει τρεις εκκαθαρίσεις. Τα τελευταία πέντε χρόνια προσβάλλουν το όνομα Ηρακλής αυτοί που έχουν διοικήσει. Εδώ το Θόδωρο Παπαδόπουλο τον πεθάνανε… Αναφορικά με τη Β’ Εθνική, σας το λέω με το χέρι στην καρδιά ότι δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν τηρηθεί η ισονομία».

Για την ομάδα του ΝΠΣ Βόλου, που προβιβάστηκε φέτος στη Football League: «Ο Βόλος είναι ο πρώτος που μπήκε στο ΓΕΜΗ και μάλιστα έχει καλυφθεί το ποσό των 320.000 ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο. Εγώ δε φοβάμαι κανέναν και θεωρώ ότι όποιος δικαιούται κάτι στο γήπεδο, πρέπει να το πάρει. Ο Ηρακλής πρέπει να κάνει μία εταιρία, η οποία δε θα παρακαλάει τον Υπουργό και τον κάθε… χαρτογιακά για να μην τη διαλύσει. Πρώτα κάνεις μία εταιρία, πατάς σε βάσεις και στη συνέχεια κάνεις μεταγραφές».

Για τον ΠΑΟΚ: «Υπάρχει μία αλληλοεκτίμηση κι ένας σεβασμός με το Σαββίδη. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ΠΑΟΚ είναι ότι διατηρήθηκε ο περσινός κορμός και υπάρχει ο ίδιος προπονητής. Γίνανε και 2-3 προσθήκες. Ο ΠΑΟΚ παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, έχει μία ομοιογένεια, υπάρχει διοικητική ηρεμία κι έτσι δικαιούται να στοχεύει πολύ ψηλά. Δεν υπάρχει πολύ παρασκήνιο πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις επερχόμενες αλλαγές των αθλητικών δικαστών: «Μαθαίνω ότι θα αλλάξουν οι δικαστές. Πώς θα γίνει η νέα επιλογή; Ας γίνει με κλήρωση. Δε γίνεται ο Γραμμένος, που είναι ιδιώτης, να επιλέγεις τους δικαστές. Ας ξυπνήσουν όλοι».