Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:59
Τοπικά

Αχ. Μπέος: Ας μιλήσουμε για Δημοκρατία – Απάντηση σε χυδαιότητες Καρεκλίδη






Απάντηση στις χυδαίες και ανοίκειες επιθέσεις που δέχεται από την οικογένεια Καρεκλίδη έδωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με τίτλο «Ας μιλήσουμε για Δημοκρατία», ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, όπου και αναφέρει:

Έναν ολόκληρο λίβελο, ένα πραγματικό οχετό ύβρεων και συκοφαντιών, εξαπέλυσε και πάλι σε βάρος μου η παραπαίουσα οικογένεια Καρεκλίδη, που προ της καταστροφής έσπευσε να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ως προσφορά υπηρεσιών προς αυτόν επιδίδεται σε μια συστηματική χυδαιότητα και ελεεινολογία (τα μόνα που, ως φαίνεται, γνωρίζει καλά)
Τώρα δια του υιού Αρχιμήδη παραδίδει και μαθήματα Δημοκρατίας, ξεχνώντας βεβαίως (ενδεχομένως να μην τις έμαθε και ποτέ) βασικές της Αρχές όπως είναι η ισονομία και η θεμελιώδης υποχρέωση των πολιτών απέναντι στο Κράτος. Δηλαδή να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και μην ζουν παρασιτικά σε βάρος των άλλων που προφανώς θεωρούν κορόιδα, μη εκπληρώνοντας βασικότατες υποχρεώσεις, όπως η καταβολή φόρων. Και όλα αυτά ατιμωρητί.
Εχοντες στα χέρια τους έστω και αυτά τα περιθωριακής απήχησης Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απαιτούν αυτοί να ασκούν κριτική, αλλά όχι και να τη δέχονται, και όποιος δεν υπακούσει και υποταχθεί είναι εχθρός της Δημοκρατίας! Αλίμονο σε μια Δημοκρατία που της έλαχε η κακή τύχη να την υπερασπίζονται Καρεκλίδηδες.
Επί τρία χρόνια τώρα δεχόμαστε τις αθλιότητες της οικογένειας, που αντί να χαίρεται για τον καλπασμό των εσόδων του Δήμου που έφθασαν από τα 3 εκατομμύρια που παραλάβαμε σε 19,5, μάλλον απελπίζεται. Άγνωστο, για τους πολλούς, το γιατί, όχι βέβαια και σ’ εμάς που διαχειριζόμαστε τον κόπο και τον μόχθο των πολιτών και ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ την κατασπατάλησή τους. Δεν βρίσκει ούτε ένα καλό λόγο να αναφέρει. Ενδεχομένως να απαγορεύεται στην ιδιότυπη Δημοκρατία της. Την ώρα που ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει την αλματώδη αλλαγή, τη βελτίωση της εικόνας και της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Σε κάθε περίπτωση ο υιός, όπως προφανώς αυτοαξιολογείται, της Δημοκρατίας, ας αντιληφθεί ότι η αρχή της πλειοψηφίας είναι ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας και πως οι μειοψηφίες έχουν το επίσης σημαντικό ρόλο του ελέγχου, αλλά όχι της συνδιοίκησης. Και επίσης ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να επιβάλλει ετσιθελικά την άποψη του, μπουκάροντας σε συνεδριάσεις και τραμπουκίζοντας και προπηλακίζοντας όσους δεν ανέχονται την πολιτική αλητεία και τον εκβιασμό.
Σε κάθε περίπτωση τα όσα για πολλοστή φορά εξέμεσε εναντίον μου θα κληθεί να τα αποδείξει ενώπιον του άλλου πυλώνα της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης, που ως γνήσιος, ο ίδιος, Δημοκράτης, είμαι βέβαιος ότι δεν φοβάται και σέβεται απόλυτα. Όπως και το δικαίωμά μου να προσφεύγω σε αυτή, όταν αισθάνομαι ότι αδικούμαι. Εκτός και αν η Δημοκρατία του μου στερεί αυτό το δικαίωμα. Κριτής των πάντων ο Αρχιμήδης, αλλά και οι κρίνοντες κρίνονται.