Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:39
Αθλητικά

Αχιλλέας Μπέος: «Όλες οι χούντες κάποτε πέφτουν» (audio)






«Καταπέλτης» ο Αχιλλέας Μπέος στο Metropolis 95.5 για το σύστημα της ΕΠΟ. Τι είπε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον διαιτητή Αρετόπουλο.
Αναλυτικά όσα είπε:

Για την δική του παρουσία στο «Makedonia Palace»: «Η παρουσία μου στο “Makedonia Palace” είχε να κάνει με δύο επαγγελματικά ραντεβού. Συγχρόνως, βεβαίως, είδα και πολύ καλούς μου φίλους από το ποδόσφαιρο με τους οποίους ανταλλάξαμε και κάποιες απόψεις. Και στη σύσκεψη θα μπορούσα να είμαι γιατί μια από τις ενώσεις που πρωτοστάτησαν εναντίον της νυν διοίκησης και τιμωρήθηκαν από τους κατάπτυστους που διοικούν την ΕΠΟ ήταν η ένωση Μαγνησίας. Θυμάστε ότι για τέσσερις μήνες είχε αποκλειστεί από την ΕΠΟ επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Θα είχα κάθε λόγο να ήμουν εκεί, αλλά το ποδόσφαιρο δεν με αφορά στην παρούσα φάση. Απέχω αυτή τη στιγμή και απέχω θεμιτά και συνειδητά. Είδα και τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη, και τον Μάλαμα Τεβεκέλη και ανθρώπους από ενώσεις που κατά το παρελθόν είχαμε καλές σχέσεις».

Για τις πιθανότητες να γίνει η μεγάλη αλλαγή στην ΕΠΟ: «Θεωρώ ότι έχουν φτάσει στη βρύση και από αυτούς εξαρτάται το αν θα πιουν νερό. Είναι πολύ κοντά στην αλλαγή. Θεωρώ ότι μόνο με αυτογκόλ χάνουν. Είναι μεγάλο διάστημα ακόμη, πάντως. Μια πρώτη άποψη θα τη διαμορφώσουμε στις 24 του μηνός στη γενική συνέλευση. Εκεί εκτιμώ πως το πρώτο ημίχρονο θα κερδηθεί από την αντιπολίτευση».

Για το αν θεωρεί πως και τώρα χρησιμοποιούνται μέσα όπως εκβιασμοί και δωροδοκίες: «Εκβιασμοί δε νομίζω να υπάρχουν. Είναι προσφορά και ζήτηση. Δεν γνωρίζω αν προσφέρουν χρήματα, σχέσεις ή υποσχέσεις. Είναι, όμως, μια διαδικασία που τώρα υπάρχει αντίπαλος. Δεν είναι μονόπλευρη όπως ήταν τις δύο προηγούμενες φορές που ήταν σαν να έτρεχε ένα άλογο μόνο του και κέρδιζε. Υπάρχει αντίπαλος τώρα. Σε έναν πόλεμο αν χρησιμοποιεί κάποιος τανκ ή αυτόματο εσύ δεν μπορείς να πας με τη σφεντόνα αν θες να πας για την ανατροπή μιας κατάστασης που είναι χούντα. Μια συμμορία. Για ποιο λόγο ο Σαββίδης που έχει επενδύσει εκατομμύρια να συνεχίσει να βάζει λεφτά σε ένα καθεστώς ανομίας, μαφιόζικης νοοτροπίας και χούντας; Αμφισβητεί κανείς ότι ο Μελισσανίδης που είναι μέτοχος σε έναν οργανισμό όπως ο ΟΠΑΠ ότι δεν είναι συμφέρον του να υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για να προσελκύει πιο πολλούς πελάτες; Αμφισβητεί κανείς ότι ο Αλαφούζος που έχει βάλει λεφτά δεν δικαιούται να θέλει να παίξει επί ίσοις όροις; Δεν είναι θεμιτό αυτό;»

Για το αν η συμμαχία μπορεί να παραμείνει αρραγής: «Είδαμε στα πλέι οφ πως η διαιτησία σε όλα τα παιχνίδια ήταν άψογη με εξαίρεση το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός που έγιναν λάθη από τον Κουκουλάκη. Λάθη, βεβαίως, που ήταν ανθρώπινα και χωρίς σκοπιμότητα, αφού γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο διαιτητή που κάνει επανειλημμένως λάθη. Αν όμως υπήρχε αντίπαλος ο Μαρινάκης δεν θα ήταν άψογη. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως ο Αρετόπουλος έρθει με ειδική αποστολή να προσπαθήσει να χαλάσει την ισορροπία και να πριμοδοτήσει κάποιον για να χαλάσει η ηρεμία. Θέλω να πιστεύω ότι το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι άνθρωποι των ομάδων. Είναι ένα εργαλείο ο Αρετόπουλος που δέχεται εντολές από συγκεκριμένους ανθρώπους και δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι σκέπτεται η αντίπαλη πλευρά εν μέσω αυτών των εξελίξεων. Έχει βρεθεί εκεί από συγκεκριμένους ανθρώπους και είναι στο άρμα με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μπουτζιώλη».

Για το σημερινό ματς ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: «Τον πρώτο λόγο έχει ο ΠΑΟΚ που πάει για δύο αποτελέσματα. Σήμερα θα είμαι, από την τηλεόραση βεβαίως, υποστηρικτής του ΠΑΟΚ. Όχι γιατί ενδιαφέρομαι για κάτι, απλά συναισθηματικά».

Για τη στάση Μαρινάκη στις εξελίξεις στην ΕΠΟ: «Δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Επειδή τον ξέρω καλά και για 2,5 χρόνια μόνο που δεν κοιμόμασταν μαζί, δεν τα παρατάει εύκολα. Όλες οι χούντες, όμως, κάποτε πέφτουν. Ήρθε η ώρα να πέσει η σημερινή χούντα του ποδοσφαίρου. Θέλω να πιστεύω ότι τη γραμμή των τριών μεγάλων θα την ακολουθήσουν οι περισσότερες ενώσεις και θα γίνει η αλλαγή με γνώμονα να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Και σας δίνω ένα παράδειγμα. Είναι ντροπή για την εθνική ομάδα να έχει δύο από τους καλύτερους σέντερ μπακ στην Ευρώπη, τον Παπασταθόπουλο και τον Μανωλά και να βρίσκεται σε αυτό το κατάντημα. Την ευθύνη έχουν οι παράγοντες που με τις επιλογές και τις ανεύθυνες κινήσεις τους την οδήγησαν σε αυτό το σημείο».

Κλείνοντας ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε και εγώ πήγα φυλακή. Και εντάξει για μένα ευχαριστώ τον Θεό και τον κόσμο του Βόλου που με στήριξε και στάθηκα στα πόδια μου. Υπάρχει όμως ένα παιχνίδι, το Ολυμπιακός – Βέροια που υπάρχουν μαρτυρίες για στήσιμο με σκορ 3-0. Μια ομάδα για να χάσει μπορεί και μόνη της. Για να χάσει με συγκεκριμένο σκορ, όμως, εμπλέκονται και οι δύο. Για τον Ολυμπιακό Βόλο που καταστράφηκε μια ομάδα, μια πόλη και πολλοί άνθρωποι υπήρξε κανένας μάρτυρας; Εδώ πού είναι όλοι; Γιατί δεν μιλάει κανείς; Υπάρχουν πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων για τη δικαιοσύνη; Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να κρίνει ανάλογα με το αν λέγεσαι Μαρινάκης, Σαββίδης ή Μπέος. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Στο ένα παιχνίδι υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις από τους πρωταγωνιστές και στο άλλο δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ντροπή».

 

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης ΕΔΩ