Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:10
Τοπικά

Αχιλλέας Μπέος: Υποψήφιος και το 2019 για να “ξεβρομίσει” οριστικά η πόλη – Ούτε ένα ευρώ στην ΕΡΓΗΛ






Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την επανεκλογή στο αξίωμα του Δημάρχου Βόλου μετά το 2019, οπότε ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας δημοτικής Αρχής, εξέφρασε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TRT και τον Σωτήρη Πολύζο, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας ότι οφείλει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του για να καθαρίσει οριστικά η πόλη από τις δυνάμεις της διαπλοκής που την λυμαίνονταν και την εκμεταλλεύονταν επί τόσα χρόνια.

Ακόμη αναφέρθηκε εκτενώς στο μεγάλο σκάνδαλο της ΕΓΗΛ που απειλεί με χρεοκοπία τη ΔΕΥΑΜΒ και δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών και αμφισβητήσεων για την αποφασιστικότητα τόσο του ιδίου, όσο και των συνεργατών του, να μην επιτρέψουν στην ΕΡΓΗΛ και όσους ενδεχομένως διεπλάκησαν μαζί της να απειλήσουν τη λειτουργία της επιχείρησης, που είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη και τους Βολιώτες. «Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους να αποδοθούν σε αυτούς που ανήκουν» υπογράμμισε, ενώ προειδοποίησε κάθε ενδιαφερόμενο ότι από τη ΔΕΥΑΜΒ δεν πρόκειται να πάρει κανείς ούτε ένα ευρώ, που δεν έχει δουλέψει. «Το μόνο που μπορεί να πάρουν είναι μια…φωτογραφία μου» τόνισε με το γνωστό χιουμοριστικό του ύφος.

Οι δηλώσις για την ΕΡΓΗΛ

«Δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ η ΕΡΓΗΛ από την ΔΕΥΑΜΒ», τόνισε ο σε αργία δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας για το θέμα που απασχολεί εδώ και μέρες την πόλη, σε συνέντευξη του στην ΤΡΤ, μετά και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει δώσει αγώνα για να μην πληρωθούν αυτά τα χρήματα, αλλά απλόχερα θα δοθούν. Όπως είπε ο κ. Μπέος, εκείνος ήταν που ξεκίνησε την όλη διαδικασία, όταν ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή. Έναν αγώνα τελείως χαμένο, όπως τον χαρακτήρισε.

«Ήταν μια υπόθεση που είχε κερδηθεί στα δικαστήρια σε όλα τα στάδια. Μέχρι και στον Άρειο Πάγο είχε τελεσιδικήσει και όφειλε η ΔΕΥΑΜΒ να καταβάλει στην ΕΡΓΗΛ, με τους τόκους, τα χρήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 9 εκ., ενώ τότε ήταν γύρω στα 7.5 εκ. Γιατί όμως έγινε αυτό; Ύστερα και από τις ομολογίες του κ. Κουτσιφέλη, αυτό έγινε γιατί δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, δεν έκαναν τις απαιτούμενες, όπως προβλέπει ο νόμος παραστάσεις έναντι στα ένδικα μέσα που άσκησε η ΕΡΓΗΛ. Όφειλαν να καταθέσουν υπομνήματα, να ακυρωθεί η απόφαση, να προσφύγουν, να κάνουν ένσταση. Είχαν χάσει τις προθεσμίες». Ο κ. Μπέος έκανε λόγο για σκοπιμότητα, ανικανότητα και αμέλεια.

«Ξέφευγε μέχρι τώρα η Δικαιοσύνη…»
«Είχε στηθεί όλο αυτό από μια συμμορία ανθρώπων και οφείλει πλέον η δικαιοσύνη, γιατί μέχρι τώρα έβρισκε τρόπο και ξέφευγε, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Το Πειθαρχικό κατέληξε, μετά από πάνω από ένα χρόνο δουλειάς, με πραγματική δουλειά, με εκθέσεις από το ΤΕΕ, που δεν υπήρχαν. Υπάρχουν στοιχεία, έγγραφα που δείχνουν το δρόμο στη δικαιοσύνη, να ανοίξει πλέον διάπλατα αυτή την υπόθεση που βρωμάει, που είναι εις βάρος του Βολιώτικου λαού και της πόλης». «Αν υπάρχουν ευθύνες να τις απονείμει» είπε.
«Μέχρι το Μάιο του 2014 δεν είχε ασκηθεί ούτε αγωγή , ούτε μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ ή κατά των υπευθύνων. Δεν είχε περάσει, κανένα Πειθαρχικό, κανένας υπηρεσιακός παράγοντας. Όταν χαθήκαν οι εκλογές και προέκυψε Μπέος και νέα δημοτική αρχή, προετοίμασαν το έδαφος. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο έκαναν κάποιες νομικές προχειρότητες, κατέθεσαν κάποιες αγωγές, έκαναν μήνυση , αντάλλαξαν αλληλογραφίες με τον τότε διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν. Γιατί δεν τα έκαναν τέσσερα χρόνια; Υπάρχει ήδη καταγγελία στον Άρειο Πάγο και θα πάει και νέος φάκελος, αφού έχουν προκύψει νέα στοιχεία, τα οποία θα πάνε στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, στην Εισαγγελία Βόλου και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του», είπε ο Αχ. Μπέος.

Μπέος: «Οι ένοχοι του εγκλήματος»
«Σε αυτό το έγκλημα που διαπράξανε και έχει αντικείμενο τα 9 εκ. ευρώ και όχι μόνο, συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν την νούμερο ένα ευθύνη, πολιτικοί που επιτρέψανε και κωλυσιεργήσανε, δικαστικοί λειτουργοί που παραπλανηθήκανε, γιατί δεν τους προσκομίσανε τα πραγματικά στοιχεία και έβγαλαν λάθος αποφάσεις . Όταν δεν υπάρχει έκθεση του ΤΕΕ που μιλάει για 6 εκ. που πρέπει να τα επιστρέψει η ΕΡΓΗΛ για τα έργα που δεν έγιναν, αυτό γιατί δεν το ήξεραν οι δικαστές; Ποιος ευθύνεται που δεν τους ενημέρωσε; Γιατί δεν έκαναν την έκθεση του ΤΕΕ;».