Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 11:16
Αθλητικά

Αχιλλέας Μπέος: “Σύμφωνος με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων”






Στο ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή την πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος:

Για τις προτάσεις του Υπουργού: “Δεν έχω μια ολοκληρωμένη άποψη για την πρόταση του Υπουργού. Δεν είχα χρόνο να διαβάσω την πρόταση του αναλυτικά μέχρι τώρα. Σαν κεντρική ιδέα με βρίσκει σύμφωνο. Όμως έχει αρκετά λάθη. Τα πρωταθλήματα τα έχει παραχωρήσει η ΕΠΟ στη Superleague. Και δεν έχουν καμία δικαιοδοσία. Ο κύριος υπουργός συζητάει αυτή την πρόταση με αυτούς, η πλειοψηφία των οποίων έχουν διαλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αυτούς που δεν είναι σε θέση να κάνουν μια σωστή διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ίσως η Ελλάδα είναι η μόνη από τις προηγμένες χώρες που δεν έχουν κεντρική διαχείριση. Η δομή του ποδοσφαίρου θα πρέπει να χτίζεται από κάτω προς τα επάνω. Από τα θεμέλια. Και τώρα ο υπουργός θέλει πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Αυτό με βρίσκει σύμφωνο. Αλλά θα πρέπει πρώτα να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο προσαρμογής. Και εγώ λέω η αλλαγή να γίνει μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Με την προϋπόθεση ότι αυτή η αναδιάρθρωση θα γίνει για τουλάχιστον για πέντε χρόνια. Δηλαδή δεν θα μπορεί να αλλάζει συνέχεια. Να υπάρχει μια σταθερότητα. Ένα πλάνο πενταετίας. Όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν με την ΕΠΟ. Και όταν λέω ότι στηρίζω την πρόταση του Υπουργού. Θα πρέπει να πω ότι δεν συμφωνούμε πολιτικά. Μιλάω σαν ένας άνθρωπος που βλέπει το πρωτάθλημα με ουδέτερη ματιά”.

Για τη Football League: “Δε γίνεται το πρωτάθλημα να μην είναι ανταγωνιστικό. Θα πρέπει να το κάνουν πιο ελκυστικό για να μπορέσουν να πάρουν και τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτοί έχουν την ευθύνη. Υπάρχει μια ανισότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί οι κανόνες δεν εφαρμόζονται”.

Για τη βία στα γήπεδα: “Η αστυνομία δεν θα έπρεπε να είναι στα γήπεδα. Θα έπρεπε να είναι έξω. Η γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να έχει την ευθύνη. Όπως και στην Ευρώπη. Η αστυνομία πολλές φορές είναι στο γήπεδο αλλά δεν ανταποκρίνεται σωστά. Όπως και στον Βόλο στον τελικό κυπέλλου. Πολλά πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν”.

Για την ΕΠΟ: “Ο κύριος Γραμμένος δεν θέλει να έρθει σε ρήξη. Αλλά αυτό δεν γίνεται εάν θέλεις να διοικήσεις. Επίσης διαφωνώ κάθετα με αυτό που έκαναν με τον Ηρακλή. Ο οποίος είναι η πιο αδικημένη ομάδα στην Ελλάδα. Γιατί έριξαν τον Ηρακλή, αλλά έσωσαν τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να λειτουργείς με δυο μέτρα και δυο σταθμά”.