Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 11:01
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο ύποπτος φάκελος με την σκόνη που στάλθηκε στα Πανεπιστήμια -Με ερεθιστική ουσία [εικόνα]






Ο φάκελος με την σκόνη που στάλθηκε χτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια της Κρήτης, του Βόλου και της Κέρκυρας, καθώς και στη σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ στο Μαρούσι «είδε» σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που δημοσίευσαν την φωτογραφία, όλοι οι φάκελοι είναι πανομοιότυποι και εστάλησαν από την Ινδία.

Στην φωτογραφία ο φάκελος γράφει «H τελική νίκη είναι για το Ισλάμ, αλλά όχι μέσω των μουσουλμάνων».

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Γενικό Χημείο του Κράτους, η σκόνη που βρέθηκε στους φακέλους που εστάλησαν στα παραπάνω πανεπιστήμια περιέχουν «Βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου  φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Σημειώνεται ότι άλλοι πέντε άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο Βόλο και τέσσερις ακόμη στην Κέρκυρα.

Συνολικά, δώδεκα φάκελοι, μαζί με αυτόν που προκάλεσε πανικό χτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

Οι φάκελοι εστάλησαν χτες, Πέμπτη και προχτές Τετάρτη στα Πανεπιστήμια ταχυδρομικώς πριν από αρκετές μέρες μέρες, καθώς τουλάχιστον δύο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη), παρελήφθησαν πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

Ο φακελος με την σκόνη

Ο φακελος με την σκόνη

Πηγή: iefimerida.gr