Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:30
Τοπικά

Αυτός είναι ο τσιλιαδόρος της σπείρας που έκλεψε ιατρικά μηχανήματα από το Νοσοκομείο Βόλου






Την διαβίβαση αποτυπωμάτων και DNA των τεσσάρων Κολομβιανών που έδρασαν σε τέσσερα νοσοκομεία της Ελλάδας αποσπώντας 14 ενδοσκόπια, γαστροσκόπια και κολονοσκόπια, αναμένουν τα στελέχη της αστυνομίας προκειμένου να ολοκληρώσουν την δικογραφία και να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται πως παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης και σε «φιέστα» παράδοσης τεσσάρων μηχανημάτων που… επαναπατρίστηκαν, με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Στο μεταξύ αποκαλύπτεται νέα φωτογραφία ενός εκ των Κολομβιανών που έδρασαν στο Νοσοκομείου Βόλου και φέρεται να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» του συνεργού του. Μιλά στο κινητό τηλέφωνο και συνεννοείται με τους συνεργούς του για τον τρόπο δράσης και τις κινήσεις γύρω από το νοσοκομείο.

Είναι αυτός που ήρθε αντιμέτωπος με έναν από τους υπαλλήλους ασφαλείας του νοσοκομείου και προφασίστηκε ότι περιμένει κάποιον γιατρό. Άλλες φωτογραφίες αποτύπωναν τον συνεργό του όταν επιχειρούσε να διαφύγει μετά την επαφή του με γιατρό του νοσοκομείου τη στιγμή της κλοπής.

Αυτά τα βίντεο, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του νοικιασμένου οχήματος, είχαν εντοπίσει οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προκαλώντας την εξιχνίαση της υπόθεσης. Τα βίντεο είναι από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας σε είσοδο κατοικίας που βρίσκετε κοντά στο νοσοκομείο.

Αυτές οι εικόνες είχαν σταλεί στους Γάλλους αστυνομικούς, οι οποίοι ταυτοποίησαν τα μέλη της σπείρας και τους συνεργούς του, ενώ αναγνωρίστηκαν από τον γιατρό και τον υπάλληλο ασφαλείας του νοσοκομείου με τους οποίους ήρθαν αντιμέτωποι.

Οι αστυνομικοί του Βόλου εντόπισαν βίντεο που απεικόνιζε και το νοικιασμένο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν ταξιδέψει οι δράστες από την Αθήνα όπου διέμεναν στην επαρχιακή πόλη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι που είχαν νοικιάσει στην Αθήνα, ωστόσο οι δράστες είχαν φύγει δύο ημέρες νωρίτερα για την Ισπανία. Αφού εντοπίστηκαν τα στοιχεία των τριών εκ των τεσσάρων υπόπτων στη συνέχεια «σαρώθηκαν» όλες οι αποστολές δεμάτων από εταιρίες κούριερ και ΕΛ.ΤΑ. προς την Κολομβία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αποστολές δεμάτων με ίδιο αποστολέα και παραλήπτη, τα στοιχεία του οποίου ταίριαζαν με αυτά του υπόπτου που είχε εισέλθει στην Ελλάδα και έτσι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές στη Μποκοτά, προκειμένου να ελέγξουν τα δέματα.

Το πρώτο είχε παραληφθεί από τον συνεργό τους, ενώ το δεύτερο εντοπίστηκε και περιείχε δύο ενδοσκόπια και ένα καλώδιο που προέρχονταν από τον Άγιο Σάββα, και δύο ακόμη από το νοσοκομείο της Λαμίας.

Συνολικά τέσσερα ενδοσκόπια και δύο εξαρτήματα, από τα συνολικά 14 που είχαν αρπάξει οι δράστες από τα νοσοκομεία Αγ. Σάββας, Λαμίας, Λάρισας και Βόλου, εντοπίστηκαν στην Κολομβία, «επαναπατρίστηκαν» και παραδόθηκαν στον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος με τη σειρά του τα έδωσε στους διοικητές των δύο νοσοκομείων.

Πηγή: The TOC