Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 00:58
ΒόλοςΤοπικά

Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων Δήμου Βόλου






Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας εντάσσεται το έργο «Λειτουργία Ξενώνα Αστέγων Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 436.410 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου.

Στοιχεία του έργου
Αφορά στη χρηματοδότηση της λειτουργίας για 36 μήνες του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων και στοχεύει στην κάλυψη επειγουσών στεγαστικών και βιοτικών αναγκών των αστέγων σε συμφωνία με την Εθνική και Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη για την διασφάλιση της πρόσβασης σε κατάλληλη στέγη, καθώς και με τα προβλεπόμενα στην σχετική Κ.Υ.Α. για τις δομές Υποστήριξης Αστέγων. Ο ξενώνας βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης στο Βόλο και για την πλήρη λειτουργία του προβλέπεται να στελεχωθεί με 7 άτομα προσωπικό και να λάβει σχετική αδειοδότηση.
Οι ωφελούμενοι του έργου θα είναι αυτοεξυπηρετούμενοι διανυκτερεύοντες στο δρόμο ή σε μη αποδεκτές συνθήκες στέγασης, με προτεραιότητα στις μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά, καθώς και άτομα ή ζευγάρια και οικογένειες που εκτάκτως έχουν απωλέσει την κατοικία τους λόγω φτώχειας. Ο αριθμός των ωφελουμένων εκτιμάται σε 25 άτομα.