Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:56
Αθλητικά

Απόψε… επιτέλους ο μεγάλος τελικός Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς






Ο τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες μπορεί προηγούμενα χρόνια να μην γινόταν… θέμα σε όλο τον πλανήτη, αλλά τα γεγονότα που σημάδεψαν τον επαναληπτικό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς πριν από λίγες εβδομάδες στο δρόμο προς το «Μονουμεντάλ» το έκανε πρώτη… είδηση!

Αυτός ήταν και ο λόγος που αναβλήθηκε ο δεύτερος τελικός, ο επαναληπτικός (2-2) του «Λα Μπομπονέρα», έπειτα από την… αιματοβαμμένη υποδοχή των οπαδών της Ρίβερ στην αποστολή της Μπόκα.

Ο τελικός, ωστόσο, πρέπει να γίνει και έπειτα από αντιρρήσεις, ενστάσεις, προσφυγές -της Μπόκα- στο CAS και έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, η αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε ισπανικό έδαφος: στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Απόψε στις 21:15 (Open TV)

Oι δύο ομάδες από την Αργεντινή έχουν αναμετρηθεί συνολικά 247 φορές, με την Μπόκα να έχει το προβάδισμα με 88 νίκες, έναντι 81 της Ρίβερ, ενώ 78 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες. Στα πλαίσια διεθνών διοργανώσεων συναντήθηκαν συνολικά 29 φορές. Ακόμα και εδώ το προβάδισμα είναι υπέρ των «Χεϊνέσες». Δέκα νίκες η Μπόκα, οκτώ η Ρίβερ, με 11 ματς να λήγουν «Χ».