Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου για τους αγρότες: Ίσως δεν το κατάλαβαν, αλλά… ικανοποιήσαμε τα αιτήματά τους!






Μάλλον οι αγρότες δεν κατανόησαν ότι ικανοποιούμε τα βασικότερα αιτήματά τους, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης, λίγο πριν την νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους της Νίκαιας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Όπως επιχείρησε να εξηγήσει ο υπουργός, η κυβέρνηση «καταργεί την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών», ενώ το «αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια», όπως είπε.

«Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους», τόνισε και πρόσθεσε: «Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση».

Αναλύοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, παραδέχθηκε πως τα 950 ευρώ που πληρώνουν σήμερα, «αν το πάμε στο 16% για να διασφαλίσουμε την εθνική σύνταξη, που είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί, τότε επιβαρύνονται μεν με 340 ευρώ, αλλά μπροστά στο κέρδος από το φορολογικό, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση τελικά».

Απομένουν διαφορές σε αρκετά ζητήματα, αλλά μπορούμε να τα συζητήσουμε εν καιρώ, είπε ο υπουργός μιλώντας στο Σκάι και ανέφερε ως παράδειγμα το «Μητρώο αγροτών», για το οποίο η πρόταση της κυβέρνησης είναι «να πάμε το εισόδημα στο 51% και να είναι οπωσδήποτε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Ο κάτοικος της επαρχίας έχει την αγροτική δραστηριότητα ως πολυαπασχόληση και εφόσον αυτός είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, θα εγγράφεται στο μητρώο», δήλωσε.

«Ολοκληρώνοντας την συζήτηση με τους αγρότες στο Μαξίμου, κάναμε διάλειμμα και μετά το διάλειμμα επέστρεψε στο τραπέζι το αφορολόγητο των 24.000 ευρώ, που καλύπτει τους μεγαλοαγρότες», είπε ακόμα ο κύριος Αποστόλου, αφήνοντας υπονοούμενα πως οι εκπρόσωποι των αγροτών, κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μαξίμου, άλλαξαν θέσεις αφού μίλησαν με κάποιους.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει πιο σκληρά μέτρα εναντίον των αγροτών, προκειμένου να λύσει τα μπλόκα και τους αποκλεισμούς των δρόμων, ο κύριος Αποστόλου ήταν κατηγορηματικός: «Η κυρία Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει το διάλογο». Διευκρίνισε πάντως πως «δεν υπάρχει επίσης περίπτωση περιστατικά όπως ο βανδαλισμός με το περιπολικό, να μείνουν ατιμώρητοι» ενώ τόνισε πως «οι εκβιασμοί σε βάρος των βουλευτών τους χαλυβδώνουν περισσότερο, οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για τα δικαιώματα των αγροτών και δεν έπρεπε να τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς».

Αναφερόμενος τέλος, στο πλαίσιο χιούμορ, στην σημερινή συνάντηση με τους «σκληρούς» αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, ο υπουργός είπε πως «είναι αμετακίνητοι, αλλά έχουν μπέσα»!