Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:13
Κόσμος

Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα εργαλεία με τα οποία σκότωσαν τον Κασόγκι [εικόνες]






Nέες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της 15μελους ομάδας των Σαουδαραβών που ανέλαβαν και υλοποίησαν την εκτέλεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη έρχονται στη δημοσιότητα από την τουρκική εφημερίδα Sabah.

Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες από τον έλεγχο των αποσκευών των εκτελεστών του Κασόγκι στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι φωτογραφίες προέρχονται από το μηχάνημα των ακτίνων Χ που σκάναρε τις αποσκευές, κατά την αναχώρησή τους από την Τουρκία.

Στις φωτογραφίες φαίνονται σύριγγες, ψαλίδια, συρραπτικά, νυστέρια, τέιζερ, αλλά και ένας απινιδωτής. Η εκτίμηση της Sabah για την παρουσία του απινιδωτή είναι ότι η ομάδα των 15 ίσως να ήθελε να κρατήσει ζωντανό τον Κασόγκι για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα ήταν αυτό δυνατό.

H βαλίτσα όπως φαινεται από τις ακτίνες Χ του αεροδρομίου H βαλίτσα όπως φαινεται από τις ακτίνες Χ του αεροδρομίου

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, επίσης, ότι ο έλεγχος δεν έδειξε την παρουσία κάποιου τμήματος της σορού του ΚασόγκιΣτο δημοσίευμα επισημαίνεται, επίσης, ότι ο έλεγχος δεν έδειξε την παρουσία κάποιου τμήματος της σορού του Κασόγκι

Οι 15 είχαν μαζί τους 10 τηλέφωνα και πέντε ασυρμάτους με ασύρματους μηχανισμούς επικοινωνίαςΟι 15 είχαν μαζί τους 10 τηλέφωνα και πέντε ασ

Πηγή:  iefimerida.gr