Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:56
Τοπικά

Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι Βόλου και Ν. Ιωνίας






Η Ενωτική κίνηση Εμποροϋπαλήλλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας «συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Ο.Ι.Υ.Ε.), με απόφαση της Διοίκησής της,  στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή 06 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας.

Όσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο της εργασίας καθώς εξακολουθεί να μην τηρεί τις ψεύτικες προεκλογικές της δεσμεύσεις της για κατάργηση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τόσο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στο Εμπόριο θα επιμένουν να κινητοποιούνται, να αντιστέκονται και να απεργούν.

Όσο οι καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των Μνημόνιων πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία, κάνουν τους εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα, τόσο οι εργαζόμενοι δεν θα σκύβουν το κεφάλι.

Καλούμε τους φίλους και φίλες καταναλωτές να μποϋκοτάρουν την Κυριακή τα καταστήματα που θα ανοίξουν και να αφιερώσουν την ημέρα τους στην οικογένεια τους και με χαρά από Δευτέρα θα τους εξυπηρετήσουμε όπως πιστά κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα μας βάζουν εμάς να δουλεύουμε τις Κυριακές αύριο θα επιβληθεί παντού σε όλους τους κλάδους και τομείς εργασίας, μεταβάλλοντας την δουλειά (όταν υπάρχει) σε δουλεία, όπως είναι ο τελικός στόχος των Μνημόνιων και των πολιτικών των τελευταίων συγκυβερνήσεων.

Καλούμε τους Συναδέλφους , τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην Απεργία, δίνοντας δυνατό μήνυμα στην ξεπουλημένη  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους τοκογλύφους δανειστές ότι, η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ούτε αναγκαία είναι ούτε ωφέλιμη για τους καταναλωτές, που τόσο μεγάλος λόγος γίνεται, δεν είναι ο χρόνος που δεν υπάρχει για ψώνια, αλλά τα λεφτά και οι δουλειές .

Αντίθετα αποδεδειγμένα καταστρέφει την οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πάνω απ’όλα τους εργαζόμενους είτε στέλνοντάς τους στην ανεργία είτε καταστρέφοντας κάθε δικαίωμα που τους έχει απομείνει.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 06/11/2016