Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:03
Θεσσαλία

Απίθανο: Έστειλαν αγροτικό γιατρό σε χωριό της Ελασσόνας αλλά έφυγε γιατί δεν… ήξερε Ελληνικά!






Το ότι η ελληνική πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές και την πλέον οργιώδη φαντασία είναι γνωστό. Αυτό όμως που απάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στον Λαρισαίο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμο Χαρακόπουλο, δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Χαρακόπουλος κατά το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε σε ορεινά χωριά της Ελασσόνας, μεταξύ αυτών και στην Τσαπουρνιά, χτισμένη σε υψόμετρο 920μ. στις πλαγιές του Αμάρμπεη, στα όρια Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες κάτοικοι του χωριού (λιγότεροι από 200 στον αριθμό) ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Εκεί ο βουλευτής έγινε αποδέκτης παραπόνων λόγω της έλλειψης αγροτικού γιατρού, που σε συνάρτηση με την απόσταση από το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, δυσκόλευε τη ζωή, κυρίως των ηλικιωμένων.

Λίγες ημέρες μετά, ο βουλευτής έφερε το θέμα στη βουλή, ζητώντας εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Η απάντηση ξεπερνά κάθε λογική: Η θέση στην Τσαπουρνιά είχε καλυφτεί από Ιατρό Υπηρεσίας Υπαίθρου, ο οποίος ήταν Νιγηριανής Εθνικότητας και δεν γνώριζε την Ελληνική γλώσσα γι’ αυτό και μετακινήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας!

Δείτε το έγγραφο της απάντησης:

“Καμαρώστε απάντηση υπουργού! Στείλανε, λέει, Νιγηριανό ως αγροτικό γιατρό στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας και μετά τον αποσύρανε γιατί δεν ήξερε ελληνικά! Καλά πώς πήρε πτυχίο; Έκαναν αγγλόφωνα τμήματα ιατρικής και δεν το πήραμε χαμπάρι; Και παρακάτω συνεχίζει, υπονοώντας ότι είναι αχρείαστος ο αγροτικός γιατί η αντικαταστάτης, όταν πήγε το καλοκαίρι, δεν χρειάστηκε κανείς κάτοικος τις υπηρεσίες της! Μιλάμε, οι άνθρωποι “δεν υπάρχουν”!” σχολίασε σκωπτικά ο βουλευτής.

Όσο για τη μετάθεση του – συμπαθέστατου κατά τα λοιπά αλλοδαπού γιατρού – στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, αυτή μάλλον θα έγινε γιατί ως γνωστόν η δεύτερη επίσημη γλώσσα της πόλης μετά τα Ελληνικά, είναι τα… Νιγηριανά!

Ήμαρτον…

 

 

Πηγή: onlarissa.gr