Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:26
Τοπικά

Ανθρώπων Πάθη: Αναζήτηση στέγης για 12χρονο στον Βόλο, που δεν τον θέλει η μητέρα του…






Στο Νοσοκομείο Βόλου φιλοξενείται ένα 12χρονο αγοράκι, υπήκοος Αλβανίας, καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου αναζητούν κατάλληλη δομή για να το φιλοξενήσουν, αλλά δεν βρίσκουν. Η μητέρα του παιδιού αντιμετωπίζει οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα, και θέλει να δώσει το παιδί, το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε ένα κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον εάν υπήρχε ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση για αναδοχή.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου έχουν αγκαλιάσει τον μικρούλη, δείχνοντας αγάπη και φροντίδα, όμως το περιβάλλον του Αχιλλοπούλειου δεν είναι το ενδεδειγμένο για να συνεχίσει ο μικρούλης να φιλοξενείται εκεί. Ο ανήλικος χρειάζεται να επανέλθει στην καθημερινότητά του, να μη χάσει τους κοινωνικούς δεσμούς, να μην απομονωθεί.

Ο ανήλικος είχε μία περιπέτεια τον Δεκέμβριο και τραυματίστηκε από πτώση, όμως υποβλήθηκε σε όλες τις απαιτούμενες επεμβάσεις. Αντιμετωπίζει ψυχοσυναισθηματική αστάθεια αλλά χαίρει άκρας υγείας.

Το Αχιλλοπούλειο αναζητά τώρα το κατάλληλο περιβάλλον ώστε ο μικρούλης να επιστρέψει στην καθημερινότητα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι δομές είναι υπερπλήρεις.

Ο 12χρονος είχε την περιπέτεια με την υγεία του στα τέλη Δεκεμβρίου και ήδη παραμένει στο Νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα. Τώρα τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε έχουν αποκατασταθεί και πρέπει να επανέλθει στο πρόγραμμά του.

Δυστυχώς, η μητέρα του παιδιού δεν μπορεί να συνεχίσει μόνη την ανατροφή του ανήλικου, και λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων αισθάνεται και δηλώνει πλήρη αδυναμία. Δεν θέλει να πάρει το παιδί, με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου να βιώνουν από κοντά ένα ανείπωτο οικογενειακό δράμα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν είναι η πρώτη φορά που αναζητούν στέγη για ανήλικους, δυστυχώς όμως κάθε φορά που υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ο αγώνας δρόμου οδηγείται -σχεδόν τις περισσότερες φορές αν όχι πάντοτε- στο ίδιο σημείο.

Όλες οι δομές που είναι κατάλληλες να φιλοξενούν παιδιά διαπιστώνεται ότι είναι υπερπλήρεις και δεν ανταποκρίνονται θετικά στα αιτήματα ή τουλάχιστον καθυστερούν πολύ για να παράσχουν ουσιαστική βοήθεια. Εντούτοις, ο μικρούλης χρειάζεται ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον, αγάπη και θαλπωρή για να επιστρέψει στην καθημερινότητά του και να ξεκινήσει με αυτοπεποίθηση μία καινούργια ζωή.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ