Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 04:33
Κόσμος

Ανθρωποκυνηγητό για 8ο τρομοκράτη από τις γαλλικές αρχές






Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές, αναζητώντας έναν ακόμη άνδρα, ο οποίος ενεπλάκη στις επιθέσεις που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι.

Επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, το BFM TV αναφέρει πως ένας Γάλλος υπήκοος, που είχε νοικιάσει ένα Volkswagen Polo, βρισκόταν έξω από το θέατρο Bataclan, όπου 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Δεν ήταν μέσα στους 7 νεκρούς τρομοκράτες ή σε αυτούς που συνελλήφθησαν στο Βέλγιο», αναφέρουν οι πληροφορίες.

«Δεν είναι γνωστό αν έλαβε μέρος στις επιθέσεις ή ήταν συνεργός, αλλά αυτο που είναι σαφές είναι πως δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής», προσθέτουν.

Νωρίτερα, βρέθηκε ένα εγκαταλελειμμένο μαύρο αυτοκίνητο με αρκετά καλάσνικοφ, που πιστεύεται πως είχε χρησιμοποιηθεί από τους τρομοκράτες.

Το όχημα, που βρέθηκε στο προάστιο Μοντρέιγ του Παρισιού, αποτελεί βασικό στοιχείο των ερευνών, καθώς συνδέθηκε με κλήση που εκδόθηκε στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών. Πρόκειται για μια περιοχή «γκέτο» στο Βέλγιο, η οποία φαίνεται να έχει συνδεθεί με διάφορες ισλαμικές επιθέσεις.

Μέχρι στιγμής στο Βέλγιο έχουν πραγματοποιηθεί 7 συλλήψεις, όπως μεταδίδει το AP και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως ήταν η χώρα προετοιμασίας του χτυπήματος.