Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 06:21
Τοπικά

Ανακάλεσε απόφαση για καύση σκουπιδιών από ΑΓΕΤ το Περιφερειακό Συμβούλιο






Μία σημαντική νίκη εξέλιξη στο θέμα καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, σημειώθηκε σήμερα, με το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να αποφασίζει ομόφωνα να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης που έδινε άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια. Επιπλέον ανακάλεσε δική του προηγούμενη απόφαση του 2013 με την οποία γνωμοδοτούσε θετικά για τη χρήση «εναλλακτικών καυσίμων» από την ΑΓΕΤ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ αλλά και εκπρόσωποι φορέων και πολιτών του Βόλου, ανάρτησαν πανό και εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την «καύση σκουπιδιών και πετ κοκ» από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Επιπλέον ο Στέλιος Λημνιός, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, έδειξε στου συμβούλους το υλικό που καίει η ΑΓΕΤ.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, το θέμα συζητήθηκε με αφορμή ερώτηση που είχε καταθέσει η παράταξη της ΛΑΣ στην Περιφέρεια και απαντήθηκε. «Όμως τελικά αποφασίσαμε ομόφωνα την ανάκληση της αρχικής μας θετικής γνωμοδότησης να καίει η ΑΓΕΤ εναλλακτικά καύσιμα».

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε κατά της καύσης ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου ενώ δόθηκε ο λόγος και στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών.