Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 04:57
Ελλάδα

Αμηχανία στο Μαξίμου με την εκλογή Μητσοτάκη -Οι πρώτες αντιδράσεις






Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα.

Στο μεταξύ με φανερή αμηχανία, την οποία επιχείρησαν να προβάλλουν ως “αδιαφορία” για τα πρόσωπα που ήταν υποψήφιοι, υποδέχτηκαν στην κυβέρνηση την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

“Εμάς δε μας ενδιαφέρει το πρόσωπο. Το θέμα είναι η ΝΔ να βρει το πολιτικό της στίγμα που είναι ασαφές και να συναινέσει στα μείζονα” έλεγαν με νόημα κυβερνητικές πηγές αφήνοντας ωστόσο, να εννοηθεί ότι το… σκληρό ροκ τώρα ξεκινά.

Ήδη, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε τα πρώτα “πυρά”, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας έναντι στο “λαϊκισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης”, κάτι που κατά πληροφορίες δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο απ´τη μεριά του Μαξίμου τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι επίκειται συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κυβερνητικό επιτελείο…ξεσκονίζει ήδη παλαιότερες “υποθέσεις” του κ. Μητσοτάκη, δηλώσεις του, καθώς και αποφάσεις του ως υπουργού επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου. Στόχος, να είναι εφοδιασμένοι με επιχειρήματα για την έναρξη της αντιπαράθεσης τα επόμενα εικοσιτετράωρα.