Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 18:31
Ελλάδα

Αδωνις και Τζιτζικώστας έδωσαν τη νίκη στον Κυριάκο, στον δεύτερο γύρο






Η νέα γενιά των στελεχών της ΝΔ, η οποία δεν αντλεί την πολιτική της δύναμη από τον «καραμανλισμό», κέρδισε την κούρσα διαδοχής στη ΝΔ. Αδωνις Γεωργιάδης στην Αττική και Απόστολος Τζιτζικώστας στην Βόρεια Ελλάδα ζύγισαν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι δύο υποψήφιοι του πρώτου γύρου Αδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας συνασπίστηκαν υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατάφεραν να του δώσουν την τελική νίκη.

Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα το επιτελείο του νικητή των εκλογών, ότι η Α και Β Θεσσαλονίκης αλλά και η Αττική του χάρισαν τη μεγάλη νίκη -και ανατροπή των προγνωστικών- στον δεύτερο γύρο.

Στην Α Θεσσαλονίκης η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ξεπέρασε τις 10 μονάδες:

Α’ Θεσσαλονίκης
Μητσοτάκης 12 247 (55,65%)
Μειμαράκης 9759 (44,35%)

Υπέρ του κ. Μητσοτάκη λειτούργησε η παρέμβαση του Απόστολου Τζιτζικώστα, την περασμένη εβδομάδα. Ο Περιφερειάρχης και πρώην υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση, έκλεισε, ωστόσο, το μάτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τη γαλάζια παράταξη να ανανεωθεί.

Το χαρτί «Αδωνις»

Ο βουλευτής της Β’ Αθήνας και υποψήφιος στον πρώτο γύρο έδωσε τη μάχη των μαχών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Β’Αθήνας. Τα συνολικά ποσοστά δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά η διαφορά θεωρείται ότι μπορεί να ξεπεράσει τις 10 μονάδες, στην Αττική, μεταξύ των δύο μονομάχων.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε, από την πρώτη στιγμή, να ταχθεί υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και να δώσει σκληρή μάχη στα ΜΜΕ υπέρ του.

Τα συγχαρητήρια του Αδωνι

Συγχαρητήρια μέσω twitter έστειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα.

Εν συνεχεία, ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε στο «στρατηγείο» του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ στην Χαλκοκονδύλη.

Αναρτώντας φωτογραφίες από το γραφείο του, όπου είναι συγκεντρωμένοι συνεργάτες και φίλοι, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Μουρούτης, έστειλε το μήνυμα: «@Kmitsotakis συγχαρητήρια φίλε».