Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 10:29
Τοπικά

Αλμυρός: Οι θέσεις της ΝΔ για αγρότες , ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ






Θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με την παρουσία στελεχών του Κόμματος και του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη συζητήθηκαν στην ανοιχτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στον Αλμυρό Μαγνησίας, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού, με σύνθημα: «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες».

«Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα. Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα», δήλωσε σήμερα σε συνάντηση με παραγωγικούς και αγροτικούς φορείς στον Αλμυρό, τόνισε στην ομιλία του ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την ελληνική οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης, αλλά είναι τραυματισμένος και αποδυναμωμένος καθώς η κρίση έχει πλήξει ραγδαία τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αλλά η γεωργία αποδείχθηκε ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές.

Σύμφωνα με τον Αυγενάκη, το σχέδιο της ΝΔ , όταν επιστρέψει και αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, προβλέπει ανταγωνιστικές καλλιέργειες και προϊόντα, με σκοπό να εξάγονται και που θα επενδύουν στην ποιότητα, μακριά από τη  λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας.

Δεσμεύτηκε για επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο)

14516332_1562738547076443_955829474351431944_n

Ο κ. Αυγενάκης είχε στη συνέχεια συνάντηση με φορείς και κομματικά στελέχη στο Βόλο.

Στο κλιμάκιο των στελεχών της ΝΔ που επισκέφθηκαν τον Αλμυρό και το Βόλο συμμετείχαν, επίσης, οι κκ. Β. Οικονόμου, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Α. Βεσυρόπουλος, Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής, Κ. Μπαγινέτας, Γραμματέας Αγροτικών Φορέων, Δ. Μελάς, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Χ. Γιαννακάκης, Σύμβουλος σε θέματα αγροτικών συνεταιρισμών.