Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 07:01
Θεσσαλία

Αλλαγή δεδομένων: Στα 19 λεπτά παραλαμβάνει στάρι η ΕΑΣ Βόλου






Oλοκληρώνεται ο αλωνισμός στον κάμπο και οι παρaγωγοί παρά τα πρώτα αρνητικά μηνύματα των εμπόρων, με τις προκαταβολές, αισιοδοξούν ότι φέτος με σύμμαχο την ποιότητα θα ρεφάρουν. Ήδη η ΕΑΣ Βολου, από χθες ανακοίνωσε 19 λεπτά τιμή κλειστή μέχρι τέλη Ιουνίου, ανεβάζοντας τον πήχυ, καθώς τα πρώτα δείγματα από τα αλώνια δείχνουν εξαιρετική ποιότητα, πολύ καλό χρώμα και ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως πρωτείνες, ειδικό βάρος και υαλώδη εξαιρετικά.

Συγκεκριμένα ο ΑΣ ΒΟΛΟΥ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 7/6 ότι τα σιτάρια τα οποία παραλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του στα σιλό Στεφανοβικείου και στον Αγ. Δημήτριο Μαγνησίας θα πληρωθούν με τις κατωτέρω τιμές:

Προκαταβολή 0,16€/κιλο για όσους επιθυμούν να γίνει εκκαθάριση με την πώληση αυτών.
Με τιμή κλειστή 0,19€/κιλο σήμερα.

Η πληρωμή γίνεται άμεσα στους παράγωγους κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τα γραφεία του συνεταιρισμού στην Α΄ Βιπέ Βόλου.

στις υπολοιπες περιοχές υου κάμπου, έχει ολοκληρωθεί κατά 90% ο αλωνισμός στα παρακάρλια και στον άξονα της οδού Βόλου και κατά 80% στις περιοχές του άξονα Φαρσάλων και στον πρώην δήμο Κρανώνα. Στην καρδίτσα,η συγκομιδή βρίσκετιπάνω από 70% , το ίδιο και στα Τρίκαλα, ενώ ολοκληρώνετι σε Βελεστίνο, Αλμυρό.

Οι έμποροι ξεκίνησαν με προακταβολές σα 16 λεπτά και ανοιχτή τιμή και μένει ν δούμε ποιά θα είναι η ατίδραση των ξένων αγορών και ιδαίτερα της Ιταλίας. Υπενθυμίζουμε ότι η βιομηχανία ζυμαρικών Μέλισσα, τιμά το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους παραγωγούς και φέτος και προσφέρει 20 λεπτά το κιλό.

Σε ό,τι φορά τέλος τις στρεμματικές παοδόσεις, ποικίλλουν, αφού για τα πρώιμα και τα ξηρικά δεν υπερβαίνουν τα 300 κιλά, ενώ για τα ποστιστικά και κάπως όψιμα, φτάνουν και τα 500 κιλά το στρέμμα…