Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Εντός Αυγούστου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ






Εντός του Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ».

Όπως εξήγησε, η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ το συνολικό ποσό θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα κληθεί να πληρώσει τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα, σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο – πρόσθεσε – μία κατηγορία φορολογούμενων θα επιβαρυνθεί με μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ γιατί «κάποιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερα».  Όπως είπε η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να έχει φέτος τον ΕΝΦΙΑ. Για του χρόνου θα γίνει διαπραγμάτευση για να δούμε πως θα πάει.

Επανέλαβε ότι το πρώτο εξάμηνο τα ΜΜΕ δεν μιλούσαν για τα έσοδα τα οποία ήταν πολύ πάνω από το στόχο και ασχολούνται εσχάτως με αφορμή την πορεία τους τον Ιούλιο.

Υποστήριξε ότι ο στόχος του Ιουλίου ήταν ο μεγαλύτερος μηνιαίος στόχος της χρονιάς και επετεύχθη κατά 95%. Σε ότι αφορά τη ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα είπε ότι θα προχωρήσει και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε αυτή θα περιλαμβάνεται και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis.

Πηγή: iefimerida.gr