Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:08
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαλούμ στην κυβέρνηση με τα ειδικά μισθολόγια -Ισοδύναμα ζήτησε ο Τσίπρας






Να καταθέσουν έως αύριο προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του «παγώματος» των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς, σε σύσκεψη που συγκάλεσε.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός κλήθηκαν οι υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας καθώς επίσης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Yπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από το ΥΠΟΙΚ στο πολυνομοσχέδιο, θα «πάγωνε» μέχρι το τέλος του 2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή υπαλλήλων του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Η αναστολή θα ίσχυε από 1ης Ιανουαρίου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να εξοικονομηθούν 118 εκατ. ευρώ, για τα οποία τώρα ο πρωθπουργός ζητά από κορυφαίους υπουργούς να βρουν ισοδύναμα μέτρα και να τα καταθέσουν έως αύριο.

«Βέτο» από ΑΝΕΛΥπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ, ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, αντέδρασαν σφοδρά αμέσως μετά την τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά, το βράδυ της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικοί εταίροι έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία. Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών των μισθολογίων είναι και των ένστολων για τους οποίους υπήρξε πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ να αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και να τους δοθεί αναδρομικά η αντίστοιχη διαφορά των τεσσάρων ετών που μεσολαβούν.

«Την ώρα που το μάθατε τι κάνατε ως κόμμα;» ρωτήθηκε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος και απάντησε χαρακτηριστικά: «Βέτο. Είπαμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, μάλιστα, «οι εντολές ήταν ότι αν δεν αλλάξει δεν ψηφίζουμε»

Πηγή: iefimerida.gr