Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 20:08
ΒόλοςΤοπικά

Αθώος κρίθηκε ο Γιώργος Μουλάς

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων Μαγνησίας Γιώργος Μουλάς για υπόθεση παράβασης φορολογικών διατάξεων.
Ο κ. Μουλάς απαλλάχτηκε των κατηγοριών καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ήταν λάθος ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για το ακίνητο του Οικοδομικού Συνεταιρισμού διότι υπολογίστηκε με εσφαλμένο συντελεστή, με αποτέλεσμα η τιμή που υπολογίστηκε να είναι έντεκα φορές παραπάνω από την πραγματική.
Εξάλλου, το Διοικητικό Δικαστήριο τον περασμένο Οκτώβριο είχε κάνει δεκτή την προσφυγή για τον ΕΝΦΙΑ και είχε αποφανθεί ότι είχε γίνει με εσφαλμένο τρόπο. Ωστόσο, παρά την απόφαση αθώωσης από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων Μαγνησίας εκτιμάται ότι η περιπέτεια με τον ΕΝΦΙΑ του επίμαχου ακινήτου παραμένει, διότι κάθε χρόνο προστίθεται καινούργιος φόρος, ενώ η εκδίκαση των προσφυγών στα Διοικητικά Δικαστήρια γίνεται σε έξι χρόνια.
Ως εκ τούτου από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό κρίνεται ότι θα πρέπει να υπάρξει απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών διόρθωσης του λάθους υπολογισμού του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.