Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 16:29
Τοπικά

Αθωώθηκε ομόφωνα στο Εφετείο ο Δ. Καντόλας για απιστία στον πρώην Δήμο Αισωνίας – Ένοχος κρίθηκε μόνο ο ταμίας






Αθώος κρίθηκε, σε δεύτερο βαθμό, ομόφωνα, και με απαλλακτική πρόταση και του Εισαγγελέα, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για την κατηγορία της απιστίας στον Δήμο, ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας, κ. Δημήτρης Καντόλας και ως εκ τούτου, επιστρέφει στη θέση του δημοτικού συμβούλου Βόλου. Ο κ. Καντόλας πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη. Αθώοι κρίθηκαν επίσης, οι δύο συγκατηγορούμενοί του δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ αντιθέτως, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ο πρώην ταμίας του Δήμου Αισωνίας, παίρνοντας το δρόμο για τη φυλακή.

Δήλωση Μπέου για την αθώωση Καντόλα

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος με δήλωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του για την δικαίωση του Δημ. Καντόλα αναφέροντας:
“Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τόσο εγώ, όσο και όλα τα μέλη της αυτοδιοικητικής μας παράταξης, χαιρετίζουμε την πανηγυρική αθώωση του Δημήτρη Καντόλα και την επιστροφή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι ο Δημήτρης Καντόλας μετείχε ανελλιπώς και ουδέποτε έπαυσε να είναι μέλος της ομάδας μας, καθώς όλοι πιστεύαμε στην αθωότητά του που καταδείχθηκε με τρόπο απόλυτο.”