Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:40
Τοπικά

Αηδίασε η κοινωνία από ΠΑΣΟΚους και ΣΥΡΙΖΑίους – Άλλη μια «καρπαζιά» στους «δημοκράτες» της πλάκας από τον Αχιλλέα Μπέο!






Απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα, μετά το θόρυβο που προκάλεσε το πέρασμα της πολιτικής καρικατούρας με το όνομα Θεοχαρόπουλος, προέδρου της…ΔΗΜΑΡ (!) από το Βόλο, σχετικά με τη στάση και την αντίληψη των κομμάτων της κεντροαριστεράς απέναντι στην κοινωνία και σε κορυφαίους θεσμούς, όπως η αυτοδιοίκηση, που οφείλουν να είναι προϊόν ελεύθερης έκφρασης και βούλησης των τοπικών κοινωνιών.

Οι πολιτικές και κομματικές ανάγκες και η δίψα για εξουσία συγκεκριμένων εκπροσώπων του φθαρμένου και καταδικασμένου στη συνείδηση των πολιτών τοπικού συστήματος διαπλοκής, οδήγησε τις τελευταίες ημέρες τους κομματικούς μηχανισμούς σε ένα απίστευτο γαϊτανάκι δηλώσεων και αντιδηλώσεων, στις οποίες ενέπλεξαν και την γενικότερη κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως την κατάσταση στο Δήμο Βόλου.

Με δούρειο ίππο τον εμφανώς προβληματικό Θεοχαρόπουλο, που αν δεν αναγνωριζόταν εύκολα η δυσκολία που έχει ακόμα και να συνειδητοποιήσει την βαρύτητα (όποια τέλος πάντων…) των λόγων του, θα μπορούσε και να παρεξηγηθεί, τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενα από τα υπολείμματα του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκαν, αρχικά, στον Αχιλλέα Μπέο και μετά άρχισαν να ανταλλάσουν μεταξύ τους αιχμές για το ποιος φταίει που έχασαν τις εκλογές από τον…Αχιλλέα Μπέο!

Η αποθέωση της πολιτικής γελοιότητας, ου μην αλλά και της κομματικής τύφλωσης και περιφρόνησης της λαϊκής βούλησης. Μακροσκελείς και βαρύγδουπες ανακοινώσεις κομμάτων, που αυτάρεσκα, και με ένα εμετικό ναρκισσισμό, αυτοχαρακτηρίζονται ως «δημοκρατικά» και «προοδευτικά», χλεύασαν και καταδίκασαν σαν απαράδεκτη την δημοκρατική έκφραση προτίμησης των πολιτών του Βόλου, στο πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου.

Αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πόσο ξεκομμένοι είναι από την πραγματικότητα και την κοινωνία, βάσισαν την όλη «επιχειρηματολογία» τους σε φαιδρά αξιώματα του τύπου « ο λαός δεν ξέρει τι ψηφίζει» ή «μόνο εμείς ξέρουμε, εμάς έπρεπε να επιλέξει» και μόνο την πρόωρη κήρυξη εκλογών δεν ζήτησαν, προκειμένου να αποκατασταθεί πάλι στα πράγματα το καθεστώς της Σκοτινής παράταξης, με όποια διάδοχη μορφή, που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τους πολίτες!

Φυσικά βαρύγδουπες θέσεις και δηλώσεις για αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και αυτοτελή, πυλώνα ανάπτυξης και δημοκρατίας, πήγαν περίπατο. Αυτά ισχύουν μόνο στην περίπτωση που την εξουσία κατέχουν οι μικροί τοπικοί Ναπολέοντες, που περιφέρονται στα διάφορα σαλόνια και σαν άλλες Σουσούδες ονειρεύονται μεγαλεία, που τους στέρησε η πλέμπα – λαός.

Με δυο λόγια τα συμπεράσματα που αποκομίσαμε από όλη αυτή την ιστορία των τελευταίων ημερών είναι:

  • Ο Αχιλλέας Μπέος, αν και σε αργία, εξακολουθεί να αγγίζει και να ευαισθητοποιεί την κοινωνία. Ιδιαίτερα όταν αυτή βλέπει πόσο δίκιο είχε που και εκείνον επέλεξε για Δήμαρχο και όλους αυτούς τους αλαζόνες και υβριστές της έστειλε στο σπίτι τους
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικά έχει χάσει το παιχνίδι της αυτοδιοίκησης στο Βόλο, ακόμα και από αυτό το φθαρμένο και αναξιόπιστο ΠΑΣΟΚ, που εκμεταλλευόμενο το απίστευτα κακής ποιότητας στελεχιακό δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος τολμά και παίρνει «πρωτοβουλίες»!
  • – Τέλος το ΠΑΣΟΚ και η τσόντα του, ΔΗΜΑΡ, παραμένουν μηχανισμοί που υπάρχουν και δρουν ερήμην και σε βάρος της κοινωνίας και αποσκοπούν στην, μέσω της πολιτικής, επαγγελματική αποκατάσταση στελεχών, όπως πχ ο ανεκδιήγητος Θεοχαρόπουλος . Γι’ αυτούς ισχύει το περίφημο «έχουν πεθάνει, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να τους το πει»