Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:44
Τοπικά

Αδωνις Γεωργιάδης: Είμαστε έτοιμοι για εκλογές – – Δεν θα δοθούν χρίσματα για τις δημοτικές

Τον διάλογο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, «άνοιξε» σήμερα επίσημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, που επισκέφτηκε τον Βόλο στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία.






Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος έχει οριστεί υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλία από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί πως η ΝΔ θα αποφύγει τη διαδικασία της απονομής χρισμάτων, διότι όπως είπε «δεν συμφωνεί με την κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Με την υπόμνηση ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, όσον αφορά τις επιλογές προσώπων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως ακόμη και οι προκριματικές εκλογές μπορεί να είναι μία διαδικασία που ενδεχομένως να αποφασιστεί σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ σκιαγραφώντας το προφίλ των υποψηφίων, τόνισε πως «θα πρέπει να είναι πρόσωπα με ευρύτερη αποδοχή, που θα μπορούν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό για την πόλη τους».

Επίσης, προκειμένου να μη δημιουργηθούν παρερμηνείες, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αν και ο ίδιος έχει οριστεί υπεύθυνος των εκλογών στη Μαγνησία και την υπόλοιπη Θεσσαλία, όμως «δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κάνει τις επιλογές και θα μοιράσω χρίσματα. Θα συγκεντρώσω απλά τις προτάσεις που θα αξιολογηθούν ανάλογα», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ υποδέχτηκε με θερμά λόγια στην αρχή της συνέντευξης Τύπου ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς του νομού και στελέχη του κόμματος παρουσία του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου και πολιτευτών του κόμματος, όπως η κ. Ζέττα Μακρή, πρ. υπουργός, ο κ. Σάκης Κοκκίνης, η κ. Ελενα Αντωνοπούλου ενώ προήδρευσε και σε διευρυμένη νομαρχιακή της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.

Ανησυχία για τα εθνικά θέματα

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη για τις εκλογές όποτε και να συμβούν. «Οι πολιτικές εξελίξεις, πιστεύω, ότι θα είναι ταχύτερες και για αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή» τόνισε. Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Η ΝΔ είναι πολύ ανήσυχη και δυσαρεστημένη. Η περιοχή μας είναι σε μια αναταραχή και κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να ανησυχεί. Δυσαρεστημένοι είμαστε γιατί στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση έχει δύο φωνές. Τι έγινε στη Ρω προχθές; Άλλα λέει ο υπουργός Άμυνας και άλλα ο πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα που ο κ. Καμμένος δήλωνε ότι ο Ερντογάν είναι τρελός, ο κ. Τσίπρας έλεγε πως πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση όταν μας λέει δύο διαφορετικά πράγματα; Ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί τα ζητήματα αυτά για την πολιτική του επιβίωση. Αλλά να μην γίνει η επιβίωσή του εις βάρους των Ελλήνων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως αν υπάρξει συμφωνία που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, αρθεί το βέτο εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή η συμφωνία θα δεσμεύει εκ των πραγμάτων κάθε μελλοντική κυβέρνηση.

 Ο χάρτης των συμμαχιών

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στο μετεκλογικό τοπίο, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ, ακόμη και με αυτοδυναμία, θα επιδιώξει συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, και επισήμανε πως ο διάλογος που άνοιξε με αφορμή το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στο οποίο τονιζόταν πως το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει είναι στρατηγικός σύμμαχος, βρίσκει σύμφωνη τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ αλλά και ολόκληρη την κεντροδεξιά παράταξη.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε πως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να φτιάξει τη Νέα Δημοκρατία του 21ου αιώνα. «Η Νέα Δημοκρατία, όπως την οικοδομεί ο κ. Μητσοτάκης, τα πάει περίφημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας για την καύση σκουπιδιών

Λαμβάνοντας τον λόγο στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, Δήμος Νταόπουλος, υπογράμμισε πως όσον αφορά την καύση σκουπιδιών και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το RDF στην πόλη, η ΝΟΔΕ Μαγνησίας αναμένει τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής μελέτης που είναι σε εξέλιξη, ώστε «αφού κατατεθούν όλα τα επιστημονικά στοιχεία να αποφασιστεί τι είναι το βέλτιστο για την κοινωνία του Βόλου, για την ενέργεια και την οικονομία» όπως είπε. Ο κ. Νταόπουλος έκανε σχόλιο και για το θέμα του Πανεπιστημίου και τις «διεκδικήσεις» της Λάρισας, αναφέροντας πως «η ΝΟΔΕ Μαγνησίας εμπιστεύεται τις πρυτανικές αρχές που είναι αρμόδιες να διαχειριστούν ό,τι αφορά την ακαδημαϊκή κοινότητα».